IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Institut Català d'Oncologia de l'Hospitalet oferirà radioteràpia urgent contra el càncer els caps de setmana

El centre oncològic ampliarà als caps de setmana el servei de radioteràpia urgent per al tractament de les compressions medul·lars que causen alguns tumors i que poden provocar seqüeles en el pacient

L'Institut Català d'Oncologia de l'Hospitalet oferirà radioteràpia urgent contra el càncer els caps de setmana. | JORDI FERRER / WIKICOMMONS

L'Institut Català d'Oncologia (ICO) de l'Hospitalet de Llobregat ampliarà als caps de setmana el servei de radioteràpia urgent per al tractament de les compressions medul·lars que causen alguns tumors i que poden provocar seqüeles neurològiques i de mobilitat en el pacient.

El Departament de Salut ha informat a través d'un comunicat que el servei de radioteràpia urgent, que fins ara funcionava de dilluns a divendres, passa a estar disponible també el dissabte i diumenge de 8 a 22 hores. L'ICO de l'Hospitalet és centre de referència per tot Catalunya en el tractament amb radioteràpia urgent de determinats casos relacionats amb el càncer.

En concret, la radioteràpia urgent evita que les compressions de la medul·la òssia que provoca una metàstasi estesa en la columna vertebral —en càncers primaris com el de mama o el de pulmó— puguin derivar en conseqüències irreversibles per al pacient, com a immobilitat en les cames o altres seqüeles neurològiques. Fins al moment, les compressions medul·lars que es diagnosticaven els caps de setmana a Catalunya no es podien tractar amb radioteràpia i proporcionaven altres tractaments simptomàtics.


Comentaris

envia el comentari