IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'institut Joan Coromines de Barcelona es mobilitza per trobar un donant de medul·la compatible per a una professora

Els interessats en ajudar la Montse poden realitzar la prova aquest dimarts al mateix centre educatiu

El conegut presentador i locutor de ràdio, Òscar Dalmau, ha demanat als seus seguidors a les xarxes socials un gest de solidaritat. Tal com explica en el seu missatge, la Montse, una professora de l'institut Joan Coromines, on ell va estudiar, necessita trobar el més aviat possible un donant de medul·la òssia. 

És per això que codirector de 'La competència' ha demanat a tothom que llegeixi el missatge que avui mateix, de 17.00 hores a 20.00 hores acudeixi a fer-se una prova de sang, per veure si hi ha sort i algú resulta compatible. Els interessats d'entre 18 i 55 anys que volen ajudar la Montser poden presentar-se al mateix institut, situar en el número 39 de la carretera de la Bordeta de Barcelona, en l'horari indicat. 

Necessiten una persona compatible

RAC 1 ha volgut saber més sobre aquest cas, i s'ha posat en contacte amb el director del centre educatiu, Javier Marsá. Segons ha explicat Marsá, els metges tan sols van trobar una medul·la compatible, la de la germana de Montse, i tot i això la compatibilitat no era gaire alta. 

«Al Banc Mundial de Donants només es va trobar una medul·la compatible: la de la germana. I de les set característiques compatibles, només en compartia quatre», ha assegurat el director de l'institut, que ha assegurat que és per això que busquen «un donant que sigui encara més compatible». 

Com es dona medul·la?

En cas que hi hagi sort, i alguna de les persones que acudeixen a fer-se la prova resultin compatibles, Marsá ha explicat que ha de signar un consentiment i, si accepta, un altre dia li donaran «una injecció per produir més cèl·lules mare». Una vegada donat aquest pas, «li trauran sang per un braç», que passarà per una màquina, i que després tornaran al seu cos per un altre braç». 

«Dura unes tres hores i només pot provocar una mica de mal de cap, que es cura amb aspirina», ha assegurat el docent. De fet, el conegut periodista Jordi Basté també ha animat tothom que s'animi a fer la prova, assegurant que es tracta d'un «petit ges, una petita prova de sang», que amb una mica de sort pot tenir un «gran resultat». 


Comentaris

envia el comentari