Primer pla de la reina Letícia molt maquillada

Les llàgrimes entelen l'aniversari de Letícia: el dia que va canviar la seva vida

La família sempre ha estat molt important per a la dona del rei d'Espanya

La reina Letícia ha fet 50 anys aquesta setmana. La seva vida, com la de qualsevol ciutadà corrent, ha tingut alts i baixos. El seu marit ha jugat un gran paper en aquells moments complicats, especialment en aquell que va marcar un abans i un després per a la seva dona.

El moment més dur de Letícia

Inevitablement la vida té sorpreses per a tothom, unes més agradables que altres. Per a Letícia el 7 de febrer de 2007 és una data que mai oblidarà. Aquest dia se'n va anar una de les persones més importants de la seva existència, la seva germana Érika. La noia va aparèixer sense vida a casa seva, a Madrid, el pis que anys enrere havia comprat Letícia amb els seus primers estalvis. Després de la ruptura de la seva germana amb Antonio Vigo, l'actual reina d'Espanya li'l va cedir perquè visqués amb la seva filla Carla.

Malauradament, la cruel realitat va córrer com la pólvora: la mort d'Érika havia estat fruit d'un suïcidi. Això va deixar Letícia encara més enfonsada. Segurament, s'ha preguntat mil vegades si podria haver evitat aquest desenllaç fatal per a la seva germana petita.

Érika Ortiz i Antonio Vigo
Érika Ortiz i Antonio Vigo en la boda dels actuals reis d'Espanya | GTRES

Humana i vulnerable

Durant el funeral d'Érika, la dona de Felip VI es va mostrar molt afligida. El món va poder empatitzar amb aquest dolor que tenia clavat a les entranyes. La seva germana era un dels pilars bàsics de la seva existència i se n'havia d'acomiadar per sempre. Amb poc més de 30 anys havia decidit posar fi al seu patiment i llevar-se la vida, cosa que no és fàcil d'acceptar per a ningú. El cas de la dona de Felip VI no en seria una excepció.

La seva germana petita deixava una nena de 6 anys, Carla, amb qui la relació actualment sembla no ser gens fluida. A Letícia, embarassada de la seva segona filla, li trencava el cor que la seva neboda hagués de créixer sense la seva mare. Poques vegades més la reina Letícia ha mostrat aquest costat tan humà i vulnerable. Tracta de mantenir sempre les maneres costi el que costi, fins i tot quan les situacions no poden ser més insostenibles.

Imatge de Carla Vigo menjant un snack
Carla Vigo és la neboda de la reina Letícia. | GTRES

Temps difícils per a la Reina

Els darrers anys per a la dona de Felip VI han estat complicats. Els sonats escàndols del sogre han entelat en nombroses ocasions l'essència de la casa reial. Tots dos mantenien una relació cordial, però Joan Carles I no amagava certa desafecció per la seva nora.

Per part dels Ortiz, també ha hagut de fer front a més d'una polèmica. Un cosí de la reina Letícia, David Rocasolano, va publicar el 2013 un llibre, Adios, princesa, en què no feia un retrat gens favorable sobre ella. La seva tia paterna, Henar Ortiz, també li ha donat més d'un maldecap. Aquesta s'ha proclamat obertament republicana i no ha dissimulat el clar distanciament amb la seva neboda.

Tot i això, Letícia ha sabut sempre sortir del pas i deixar de banda el que no li interessa. L'esposa del rei d'Espanya ha intentat mantenir-se sempre al seu lloc i fer cas omís als que volen perjudicar-la. De fet, tothom que s'ha atrevit a sobrepassar la línia vermella ha quedat fora del seu cercle de confiança.

▶️ Vídeo del dia