IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Llancen una campanya per demanar que Lidl reconsideri l'acomiadament de l'empleat que va treballar «massa»

La petició, llançada a través de 'Change.org', acumula més de 119.000 signatures

Un supermercat de la cadena alemana Lidl
Un supermercat de la cadena alemanya Lidl | Cedida

La cadena de supermercats Lidl s'ha vist sacsejada per una polèmica, després d'acomiadar a un gerent d'una tenda de Barcelona per «treballar massa». L'acomiadament va tenir lloc el passat 12 de juny, no obstant això, no s'havia fet públic fins ara, moment en el qual s'ha iniciat una recollida de signatures en 'Change.org' perquè reconsiderin la situació del treballador.

  

  

Pel que sembla, Jean, el gerent en qüestió, va decidir entrar a treballar una hora abans de la prevista per preparar l'establiment abans de la seva obertura al públic. Una decisió que segons l'empresa vulnera una de les seves normes: «Cada minut que es treballa, es paga, i cada minut que es treballa ha de quedar registrat».

Més de 119.000 signatures recollides
 

En la petició, s'indica que l'empleat no sabia que «no pogués acudir una mica abans per tenir-ho tot preparat i poder afrontar l'obertura» i que va ser després que l'empresa revisés les càmeres de seguretat li van acomiadar, sense entendre que l'empleat no va entrar abans de fitxar «per al seu propi benefici» sinó en «benefici de la companyia». Beatriz Longoni - la dona del gerent - ha estat qui ha impulsat la iniciativa a través de 'Change.org', la qual acumula més de 119.000 signatures. En la mateixa, també es demana que Lidl reconegui l'acomiadament improcedent i que recapacite en la seva decisió ja que «voler tenir la tenda on treballes en perfecte estat, complir amb els objectius de vendes i ser responsable no pot estar penalitzat».

Petición en 'Change.org' por el despido del gerente de Lidl
Petició en 'Change.org' | change.org

 

Lidl al·lega «risc de ser sancionada»Segons ha recollit 'Públic', Lidl també va agregar en l'acomiadament que li preocupava que es falsegessin les dades de productivitat de la tenda, provocant que l'empresa en general «incorregués de forma innecessària en risc de ser sancionada per les autoritats laborals o en responsabilitats més greus en cas d'accident laboral». 

D'altra banda, la cadena de supermercats va explicar que la resta d'empleats de la tenda va rebre «invitacions» per part de Jean per arribar abans de l'hora que s'estipulava en el seu contracte. En la seva defensa, el gerent va assenyalar a més que l'empresa li sotmetia a pressions per aconseguir vendes i que si va treballar més de l'hagut de va ser perquè es va veure obligat a això.


Comentaris

envia el comentari