IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Lleida i Cervera seran els escenaris de la minisèrie 'Vida Privada'

La previsió és poder emetre la gravació per TV3 durant el 2018

La seu del Magical de Lleida | LleidaDiari.cat

Lleida i Cervera seran els escenaris del rodatge de la minisèrie Vida Privada, basada en la novel·la homònima de Josep Maria de Sagarra i que dirigirà l'actriu i directora Sílvia Munt. Es tracta d'una coproducció d'Oberon Cinematogràfica i Televisió de Catalunya, amb la participació de l'ICEC del Departament de Cultura, que estarà protagonitzada pels actors Pablo Derqui i Francesc Garrido, tot i que també hi prendran part Àgata Roca, Pep Cruz, Maria Molins o Pedro Casablanc, entre altres. Vida Privada, que constarà de dos capítols de 85 minuts cadascun, estarà associada amb Impulsafilm del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC), que s'ha posat en funcionament aquest 2016, amb seu al Magical Media de Lleida, equipament on es farà la postproducció. La minisèrie compta amb un pressupost de prop de 2 milions d'euros i la previsió és poder-la emetre per TV3 durant el 2018.

Els responsables de la minisèrie Vida Privada han presentat aquest dimarts a l'ajuntament de Lleida els detalls d'aquesta coproducció d'Oberon Cinematogràfica i Televisió de Catalunya, que es rodarà en escenaris de la capital del Segrià i Cervera. La seva directora, Sílvia Munt, ha manifestat la seva satisfacció amb el projecte, ja que, d'una banda, es basa en «una de les novel·les més importants de la literatura catalana contemporània», tot destacant que l'obra Vida Privada de Sagarra «és vigent per la complicació i l'ambigüitat de l'ésser humà». Altrament, Munt ha explicat que li fa especial il·lusió obrir una vida directa amb Lleida en diferents vessants, tant pel rodatge, «per la riquesa d'escenaris i els espais per descobrir», com per la vessant tecnològica.


L'actriu i directora catalana ha assegurat que el guió és «bastant fidel» a la novel·la i que intentarà mantenir «l'esperit de Sagarra». Així mateix, ha donat a conèixer alguns dels membres de l'equip de la minisèrie, com ara la guionista Coral Cruz, qui va ser guionista de Pa Negre i del pròxim projecte d'Agustí Villaronga Incerta Glòria.

El Saló del Retaule de Lleida ha acollit l'acte de presentació de la minisèrie. | LleidaDiari.cat

El director de cinema i ficció de TVC, Oriol Sala-Patau, ha destacat l'aposta de Televisió de Catalunya pels productes de proximitat i ha reproduït la coneguda frase cinematogràfica dient que esperava que això sigui «l'inici d'una gran amistat», per tal que Lleida pugui esdevenir una pota important per al futur de la indústria. En aquest sentit, el productor d'Oberon Cinematogràfica, Antonio Chavarrías, ha assegurat que «gràcies a Lleida es farà el projecte, amb la qualitat i la dimensió que calia», i que s'obren nous camins, havent establert complicitat amb espais que ha qualificat de meravellosos com ara el Magical Media, on es durà a terme la postproducció de Vida Privada.

La història de Vida Privada abasta tres anys de la vida dels protagonistes en un període clau de la història del segle XX. Considerada una de les novel·les més representatives de la societat barcelonina de finals dels anys vint del segle passat, l'obra esdevé un prodigi del «retrat humà» amb el qual Josep Maria de Sagarra aconsegueix construir una representació «crua però fidedigna d'una època de grans canvis determinants per l'aristocràcia catalana».


Comentaris

envia el comentari