La «lluita» de la reina Letícia contra el protocol: el dia que es va clavar les ungles fins a gairebé sagnar

La reina va haver de contenir-se molt en un dels moments més emotius de la seva vida

La reina Letizia durante la inauguración de la feria ARCO 2018 en Madrid
 
El llibre d'Ana Romero revela una anècdota fins ara desconeguda sobre la reina Letícia  |  Gtres.

Ana Romero ha publicat un nou llibre, 'El Rey ante el espejo', que ha donat a conèixer una particular anècdota sobre la reina Letícia, quan aquesta va arribar a clavar-se les ungles fins que gairebé va sagnar, i tot va succeir durant els Premis Príncep d'Astúries.

Es tracta d'un fet que va passar ara fa uns 14 anys, va ser a l'octubre de 2004, als premis que es van celebrar al Teatre Campoamor d'Oviedo, només cinc mesos després que es cassessin.

Aquella era la primera vegada que Letícia, ja com a princesa, acudia a l'entrega dels premis. Amb aquest motiu, Felip va voler dedicar unes boniques paraules a la seva futura dona: «La cerimònia d'aquest any té un nou i emocionant significat per a mi, doncs m'acompanya per primera vegada la meva esposa, la Princesa d'Astúries».

Los reyes Felipe VI y Letizia en los Premios Príncipe de Asturias
Els reis Felip VI i Letícia als Premis Príncep d'Astúries | Cedida

 

«Letícia va estrènyer els punys amb tal força per no plorar que va estar a punt de fer-se sang. Encara me'n recordo», escriu Romero al seu nou llibre. Fins al moment l'actual reina havia mostrat una actitud menys estricta del que potser s'esperava d'ella, en aquella ocasió va haver de contenir-se molt i lluitar contra les seves pròpies emocions.

L'escriptora del llibre explica que tots dos en van mirar i es va veure la seva forta connexió, fins a tal punt que el teatre sencer es va posar en peu i va començar a aplaudir. Tota la situació va fer que Letícia s'acabés clavant les ungles, per sota de la taula presidencial, per tal d'evitar plorar. 

Exigències del protocol

Segons el protocol que ha de seguir tota la família reial, els membres d'aquesta han d'evitar mostrar els seus sentiments i les seves emocions en públic, i molt més en un acte com oficial com els Premis Príncep d'Astéries.
 

Des de ben petits, els membres de la família reial ja són educats en aquest sentit. La mateixa Elionor, amb 12 anys, va rebre el Toisón d'Or en mans del seu pare el rei Felip VI, ho va fer mantenint un mig somriure, l'esquena molt recta i les mans entrellaçades en la seva falda, sense perdre ni un moment la compostura.


Comentaris

envia el comentari