A la llum 5 informes mèdics del cas Rocío Carrasco: «10 quilos»

'El Mundo' publica els cinc informes mèdics de quan Rocío Carrasco va intentar suïcidar-se i s'assegura que va prendre 39 pastilles de tres classes diferents

Rocío Carrasco està revolucionant la premsa del cor amb la sèrie documental 'Contar la verdad para seguir viva'. De fet, 'El Mundo' ha publicat quatre informes mèdics del dia en què Rocío va intentar suïcidar-se.En aquests quatre informes es manifesta que Rociíto ha estat víctima de maltractament psicològic i, a més, s'explica amb detalls tot el que va passar aquell dia. El diagnòstic assegura que Rocío va prendre's 39 pastilles de tres classes diferents. De la mateixa manera, també s'ha publicat un informe de l'Hospital de Sanchinarro que parla sobre l'estat de salut de Carrasco, però que no té res a veure amb els altres informes.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Tal com ha informat 'El Mundo', l'Hospital Puerta del Sur va emetre un nou informe, a petició de Rocío Carrasco, en el qual sosté que la pacient va estar en el centre aquell 5 d'agost de 2019 «després d'una ingesta de medicaments que havia dut a terme amb intenció autolítica, segons declaracions de la pacient».

Els informes

1. INFORME D'URGÈNCIES DE L'HOSPITAL HM SANCHINARRO, 5 D'AGOST DE 2019

Aquest primer informe fa constància de l'ingrés hospitalari de Rocío Carrasco Mohedano a les 14.24 h del 5 d'agost de 2019, atesa per la doctora especialista en urgències MA: «Pacient dona de 42 anys que acudeix per ingesta de benzodiazepines (ha pres 7-8 lorazepams, 3 mirtazapines i tranxilium) aquest matí a les 8:00 hores. Assegura que està molt atabalada per terceres persones».Per la seva banda, la doctora MA, «en vista de l'estat psicopatològic de la pacient, decideix derivar-la per oficialitzar un ingrés voluntari i aplicar tractament» a l'Hospital HM Puerta del Sur.

2. INFORME MÈDIC D'ALTA DE L'HOSPITAL HM PUERTA DEL SUR, 6 D'AGOST DE 2019

L'informe constata que, «la pacient assegura haver ingerit aproximadament 7 comprimits de lorazepam 5 mg, 4-5 de mirtazapina 15 mg i dos comprimits de tranxilium».

En aquest cas, el doctor CHP parla sobre el seu estat de salut, avaluant que: «Ve a aquest centre des del servei d'Urgències de HM Sanchinarro per dur a terme una avaluació psiquiàtrica després d'haver protagonitzat en el dia d'ahir un episodi de sobreingesta de medicaments voluntària amb una finalitat autolítica». De la mateixa manera explica que la pacient «no identifica desencadenant immediat», tot i que sí que atribueix el seu malestar actual a una «situació greu», «mantinguda en el temps» i «conflictiva» amb el seu exmarit Antonio David Flores.

En el moment de la instància a l'hospital, Rocío estava aïllada amb la seva sogra i, segons el metge, no acceptava cap entrevista a soles. «Realitza crítica reiterada del seu episodi de sobreingesta que va motivar el seu ingrés, nega intencionalitat o planificació autolítica en el moment actual», reflecteix l'informe.

El metge recomana mantenir l'ingrés, però «la pacient es mostra reticent». «Considera que no ho necessita», diu el metge. «No està d'acord amb les normes de la unitat i considera que pot trobar-se millor acompanyada i més tranquil·la al seu domicili [...]. La pacient sol·licita l'alta voluntària i insisteix en aquesta demanda durant tot el matí [dia 6 d'agost]».

3. FRAGMENT DE L'HOSPITAL DE SANCHINARRO, 5 D'AGOST DE 2019

Aquest informe no forma part dels oficials aportats com a prova documental dels fets, però sí que apareix destacat en els escrits d'ampliació de denúncia i d'apel·lació, tal com ha publicat el diari 'El Mundo'.

En aquest informe, entre altres temes, s'avança que Rocío Carrasco va manifestar voler llançar-se des del Pont de Segòvia: «Comenta que se sent desbordada per les conductes d'assetjament del seu exmarit davant els mitjans de comunicació, per l'odi que senten els seus fills cap a ella i no veu una sortida a la situació actual [...]. No realitza una crítica adequada al que ha passat, diu que li hauria agradat que el seu pla funcionés i que sempre 'queda el pont de Segòvia' per tornar a intentar-ho».

4. INFORME DEL DR. EDP (CLÍNICA PRIVADA) 2 D'OCTUBRE 2019

Temps després, Rocío visita la consulta del doctor EDP qui, a petició seva, realitza un informe amb data del 2 d'octubre de 2019 amb l'objectiu de portar-lo al procediment judicial en defensa seva. Així doncs, exposa que «la pacient dona de 42 anys ve a la consulta a mitjans de setembre per valoració psiquiàtrica després de realitzar un intent autolític el dia 5 d'agost mitjançant una sobreingesta aguda de medicaments».

 

5. INFORME DE LA DOCTORA MN, A LA CLÍNICA NOZALEDA I LAFORA, 7 D'OCTUBRE DE 2019

En el mateix centre, tal com recull aquest últim informe, s'afirma que Carrasco «realitza psicoteràpia» des de 2016 i «seguiment farmacològic des de juny de 2019». Així mateix, la doctora MN afirma que té «un quadre ansiós depressiu adaptatiu a una situació vital estressant». «A finals del mes de juliol i principis d'agost», escriu, «comença a escoltar un rumor sobre que el seu marit apareixeria en un programa televisiu. Aquesta situació produeix un empitjorament greu de la seva simptomatologia... Deixa de menjar, perd 10 quilos en pocs dies...».

En contraposició, en l'informe emès pel Dr. EDP, s'afirma que aquests quilos els va perdre «en un any». Després, la doctora afirma que «[La pacient] nega idees de suïcidi i desitjos de mort, però per por a tornar a prendre moltes pastilles, com li va passar aquell dia, no té la medicació a mà. Avui, persisteix simptomatologia depressiva / moderada / greu i intensa angoixa, ambdues reactives».


Comentaris

envia el comentari