Localitzen a una parella suïssa desapareguda el 1942 perfectament conservada en una glacera

Portaven roba de la Segona Guerra Mundial i els seus fills asseguren haver-los buscat «tota la vida»

El matrimoni desapareció en losals Alpes el 1942| Cedida

Portaven més de 75 anys desapareguts en els Alps, però no s'han separat en cap moment. Marcelin i Francine Dumoulin han aparegut perfectament conservats en una glacera propera a un telefèric d'esquí, a Suïssa. Ha estat un treballador qui ha trobat la parella, pares de set fills. El matrimoni va sortir a munyir les seves vaques a una prada el 15 d'agost del 1942, i allí se'ls va perdre el rastre completament. «Els hem buscat tota la vida, sense parar. Sabíem que algun dia podríem donar-los el funeral que es mereixen», ha dit el fill més jove, de 75 anys. A més, ha afegit que anirà vestit de blanc, «el color de l'esperança que va tenir», i que la notícia l'ha deixat un «profund sentiment de calma».

Van ser les proves d'ADN les que van confirmar que es tractava del matrimoni. Els cossos estaven tendits molt a prop, i «portaven roba de l'època de la segona guerra mundial», ha explicat Bernhard Tschannen, expert en glaceres implicat en el cas. A més, segons informa '20 minutos', les seves pertinences «estaven intactes». Sobre les causes de la defunció, es dedueix que van caure per una esquerda, i els seus cossos van romandre aquí per dècades, fins que la glacera va començar a reduir la seva grandària, i els va deixar al descobert. 

Marcelin tenia 40 anys i era sabater, mentre que la seva esposa tenia 37 i era mestra. «Era la primera vegada que la meva mare acompanyava al meu pare, perquè sempre hi havia estat embarassada», ha explicat el fill més jove de la parella. Després de la desaparició dels seus pares, ha explicat que als seus germans i a ell els va tocar separar-se els uns dels altres, i repartir-se la família.


Comentaris

envia el comentari