L'OCU promou una campanya per reivindicar que es doni realment la velocitat de connexió que paga l'usuari

Més de 20.500 clients han comprovat que la velocitat d'Internet que realment tenen no és la que tenen contractada

Molts usuaris no disposen de la velocitat de connexió que tenen contractada | Cedida

Els operadors de telefonia competeixen per ser l'empresa que ofereixi la velocitat de connexió a Internet més alta, però quina validesa tenen totes les seves ofertes si realment no donen el que prometen? Més de 20.500 usuaris han comprovat quina velocitat real de connexió tenen a través de la campanya que l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va posar en marxa fa uns mesos, anomenada «Dame la velocidad que pago». 

Les dades recollides en aquesta campanya revelen que els usuaris d'ADSL/VDSL aconsegueixen, de mitjana, un 51% de la velocitat contractada, mentre que els de fibra òptica o cable, n'aconsegueixen un 78%. Encara que dins d'aquest últim camp, els usuaris que tenen contractats 300 Mbit/s només aconsegueixen un 55% de la velocitat. Una mitjana que resulta preocupant, perquè tenint en compte que diversos clients reben una connexió bastant aproximada a la que paguen, vol dir que molts usuaris reben una qualitat de connexió a Internet molt inferior a la que van contractar.

Si comparem les companyies operadores, les xifres anuncien que la més fiable és Vodafone/ONO, que en el seu servei de 300 Mbit/s aconsegueix una mitjana del 68%, mentre que Euskaltel es queda a la cua amb un 38% de la velocitat contractada. Movistar i Orange, encara que tenen una mitjana una mica inferior a la de Vodafone, són les que ofereixen una velocitat de pujada més alta. Però per estar segurs de quina és la velocitat real de la nostra connexió i comprovar si ens enganyen o no, recomanem visitar aquesta aplicació de l'OCU i veure-ho. L'OCU exigeix que es reguli aquesta situació i que per llei, els operadors hagin de complir un mínim de la velocitat que ofereixen, i que aquest mínim es vegi reflectit en el contracte amb l'usuari.


Comentaris

envia el comentari