L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de l'Hospitalet convoca una xerrada per a les persones afectades per les clàusules terra

El col·loqui es farà dimarts, 14 de març, al Centre Cultural Tecla Sala

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de l'Hospitalet convoca una xerrada per a les persones afectades per les clàusules terra. | Laura Busquets

El Centre Cultural Tecla Sala de l'Hospitalet acull dimarts, 14 de març, de 18 a 20 hores, una xerrada organitzada per l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) adreçada a persones del municipi afectades per les denominades 'clàusules terra'.

Segons ha informat l'Ajuntament a través d'un comunicat, durant el col·loqui es farà una explicació sobre com tramitar les reclamacions, a càrrec d'un representant de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE), on els assistents podran resoldre els seus dubtes en un torn de preguntes.


Les clàusules terra són aquelles condicions generals establertes a les hipoteques concertades amb les entitats financeres que limiten la variació a la baixa del tipus d'interès variable. Aquestes clàusules han estat considerades abusives pel Tribunal Suprem, en els supòsits de falta transparència, de claredat o quan són confuses.

Recentment, el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea ha interpretat aquesta jurisprudència en el sentit que la declaració de nul·litat comporta el dret a obtenir la restitució íntegra de les quantitats cobrades indegudament. Arran d'aquesta sentència comunitària, va entrar en vigor el Reial decret llei 1/2017, de 20 de gener, que regula el procediment extrajudicial per a la devolució de les quantitats indegudament percebudes per les entitats financeres en aplicació de les clàusules terra de les hipoteques.


Comentaris

envia el comentari