Primer pla de Lolita Flores.

Lolita Flores revela l'error que la perseguirà durant tota la vida

Lolita ha explicat que no va estar a l'altura amb Carmina Ordóñez

Lolita Flores ha portat una vida intensa i plena d'anècdotes, com les que explica cada divendres a 'Tu cara me suena'.

 

Ser filla d'una de les artistes espanyoles més importants de tots els temps va ser clau per a totes les vivències i els amics que ha tingut al llarg del temps.

Entre aquestes amistats selectes hi havia, per descomptat, Carmina Ordóñez. Membre d'una de les sagues de toreros més famoses del país, era una de les dones més populars de la seva època. Lolita i ella es van ser amigues inseparables fins que va passar una cosa que ho va canviar tot.

Lolita Flores i Carmina Ordóñez de joves
Lolita Flores i Carmina Ordóñez eren molt amigues | GTRES

 

Lolita Flores segueix sense poder perdonar-se a si mateixa

És difícil pensar que una amistat així es pot acabar de la nit al dia, però tot té una explicació. Ara, Lolita per fi ha volgut trencar el silenci i pronunciar-se sobre aquest tema. La intervenció telefònica que va fer aquest cap de setmana a 'Viva la vida' ha servit per aclarir diversos fets de la vida de Carmina.

El conflicte entre les dues dones es va produir a principis de segle, quan Carmina vivia un infern amb Ernesto Neyra. La 'socialité' li va demanar a la seva amiga que testifiqués a favor seu en el judici contra el seu exmarit. Una cosa totalment normal i lògica, però Lolita s'hi va negar.

Davant d'aquesta circumstància, l'amistat entre elles es va trencar, i Lolita ha reconegut que això li va deixar una ferida profunda. I és que, tot i el pas del temps, la filla de Lola Flores no ho ha superat.

Ernesto Neyra i Carmina Ordóñez
Ernesto Neyra i Carmina Ordóñez van estar dos anys casats | GTRES

«Aquesta emprenyada que vam tenir la Carmen i jo va ser perquè no vaig voler donar la cara quan ella ho estava passant tan malament amb la batalla contra Ernesto Neyra. I és que jo sabia, tot i que ella mai m'ho va voler aclarir, que va ser maltractada. Jo li ho vaig dir moltes vegades i ella no m'ho va voler aclarir», ha admès la cantant.

El motiu de la negativa de Lolita a testificar va ser que tenia por, tal com ha confessat a 'Viva la vida'. Quan li van trucar per anar al jutjat, la polifacètica artista es va acovardir. «No sabia si era veritat del tot o no i em vaig retirar. Des de llavors que me'n penedeixo».

Els dubtes sobre la veracitat dels fets van ser el que la van fer enrere. No obstant això, ha reconegut que de manera intuïtiva era conscient del maltractament que rebia la seva amiga.

«Tot i que no ho sabia del cert, sí que ho sabia. Ho suposava», reconeixia amb tristesa a 'Viva la vida'.

Ara, gairebé vint anys després de la mort de Carmina Ordóñez, Lolita confessa que es penedeix més que mai del que va passar: «I avui me'n penedeixo moltíssim més. Hauria d'haver donat la cara per ella i no ho vaig fer, per això ens vam distanciar».

Així mateix, a més d'explicar el seu testimoni durant la intervenció que ha fet a l'espai de Telecinco, també ha volgut demanar perdó de manera pública per no haver estat a l'altura en una situació com aquesta.

Primer pla de Lolita Flores
Lolita se sent culpable pel que va passar amb Carmina | Europa Press

«Mira que jo sempre vaig de cara, però en aquell moment em vaig equivocar i mai ho havia dit. No em puc perdonar el que vaig fer a la meva amiga».

Kiko Matamoros, col·laborador habitual del programa i un gran amic de Carmen, va voler intervenir per a donar suport a Lolita. Va posar en relleu que l'època en què va passar tot no era la mateixa que d'ara i va llançar un missatge esperançador.

«La Carmen ho va entendre. Ella et va perdonar, si és que t'havia de perdonar. Així que perdona't», va dir Kiko a Lolita per a tranquil·litzar-la.