URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

L'origen de la Coca-Cola es troba a València

La periodista Marta Landete recull centenars de curiositats sobre la comunitat en una obra de l'editorial Sargantana

L'origen de la Coca-Cola es troba a València | Cedida

El llibre Quant saps de la Comunitat Valenciana? Assoliments, mèrits i rècords extraordinaris documenta nombroses curiositats sobre aquesta regió espanyola que potser ni ens imaginàvem. La periodista Marta Landete ha decidit donar-se a conèixer al món de la literatura amb l'editorial Sargantana, que li va encarregar un projecte que va néixer a principis d'aquest any.

El llibre tracta sobre la història, el patrimoni i les curiositats de les ciutats i pobles de la Comunitat Valenciana que molts, tot i sent de la terra, desconeixen totalment. Algunes de les dades més xocants són que la capital és la ciutat amb més semàfors d'Europa i la segona amb més semàfors del món, per darrere de Nova York. En canvi el municipi de Xirivella va retirar tots els seus semàfors en 2006 i va reduir un 70% la sinistralitat.

No obstant això, la història que pot semblar més increïble és la del naixement de la Coca-Cola en el municipi d'Aielo de Malferit, on tres amics van crear un refresc anomenat «nou de kola coca». El projecte es va presentar en un concurs de Filadèlfia, als Estats Units, un any abans que es comercialitzés, comprant la patent als tres joves creadors. També el Trinaranjus té el seu origen en aquesta comunitat, concretament en una farmàcia en 1933, on Agustín Trigo s'especialitzava en xarops de sabor taronja i llimona.

També descobrim que a València es troba la tenda de bicicletes més antiga d'Espanya, i també la concentració més gran de sectes satàniques del país, amb 9.000 adeptes. L'hotel més alt d'Europa o la ràdio també tenen en comú el seu origen, i com aquestes mil històries més que podem trobar en el llibre de Marta Landete.


Comentaris

envia el comentari