IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

Els millors i pitjors iogurts que pots comprar en el supermercat segons la OCU

L'OCU ha publicat un informe sobre els millors i pitjors iogurts naturals del mercat

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha realitzat una exhaustiva anàlisi dels iogurts naturals que comprem al supermercat. En aquest estudi s'han avaluat deu marques on s'ha fet revisió del seu etiquetatge, la composició nutricional, el seu contingut en ferments, la seva anàlisi d'higiene i la seva degustació. Des de l'OCU recomanen prestar molta atenció als nivells de greix que té el iogurt. A Espanya, segons alerten, el contingut mínim ha de ser del 2%, requisit que en algunes de les marques de l'estudi no compleixen o es compleix de forma molt justa. A continuació, podem observar un llistat de les cinc millors i les cinc pitjors marques de iogurts.

Iogurt de la marca Nestlé. | Cedida.

El iogurt de la marca Nestlé és el millor per comprar en els supermercats segons informa l'anàlisi realitzada per l'OCU. En concret, es tracta d'un làctic molt valorat per la seva composició nutricional, la seva higiene i la seva degustació, fet que comporta que obtingui una puntuació mitjana de 7,5 sobre 10. Encara així, el preu del seu envàs és alt respecte als productes de la competència, situació que ho perjudica en l'anàlisi, igual que la quantitat del seu envàs que conté cinc grams menys que la resta dels iogurts que han estat analitzats.

Iogurt de la marca Dia. | Cedida

El segon iogurt més valorat és el de la marca Dia amb un 7,3 de mitjana. Segons defensa l'estudi, el seu iogurt és el que obté millor nota a l'hora de parlar de la degustació i el que té millor relació qualitat-preu de tots els analitzats. Això si, ha de millorar el seu nivell de proteïnes. En línies generals, segons l'OCU, es tracta d'un bon iogurt que costa entre un 20% més barat que el Nestlé.

Iogurt de la marca Carrefour. | Cedida

  

En tercer lloc apareixen els iogurts de la marca Carrefour, ja que segons l'OCU aquests iogurts naturals són una compra de bona qualitat. El làctic de la cadena francesa està molt valorat, a causa de la seva textura i el seu bon preu. Aquest iogurt obté una puntuació de 7,1 sobre 10. Encara així, cal destacar que aquest producte de Carrefour tenen un però molt important: en la degustació es descriu com «molt curt d'olor a làctic», és a dir, no es veu l'aroma del iogurt per cap lloc.

Iogurt de la marca Eroski. | Cedida.
En quarta posició apareix el iogurt d'Eroski Basic, ja que segons l'informe és una «compra mestre» a causa de la seva relació qualitat-preu, i obté una puntuació de 7,1 sobre 10. L'OCU també assenyala diversos aspectes negatius a tenir en compte com la seva textura lleugera però poc consistent.

 

 
Iogurt de la marca Condis. | Cedida

En la cinquena posició, apareix la marca Condis. Tant l'etiquetatge com l'aportació nutricional, com la higiene i degustació compleix amb solvència. El seu sabor a la boca, no obstant això, és molt bo, situació que contribueix al 6,9 sobre 10 que li atorga l'estudi.

  

Milsani, el pitjor yogurt del mercat segons l'OCU

Iogurt de la marca Milsani. | Cedida.

El que ha tingut la pitjor qualificació i és l'última marca qualificada ha estat Milsani, el pitjor iogurt natural del mercat. El seu contingut nutricional és dolent, igual que la degustació del producte. L'única cosa que se salva és el preu, ja que és el més barat de tots els analitzats. La seva valoració final és de 5,3 sobre 10. Cal recordar dues coses sobre els iogurts: que engreixen el mateix dues unitats que dues unitats d'un got de llet sencera i que es poden prendre si ha passat la data de consum preferent.

Iogurt de la marca Delisse. | Cedida

En segona posició apareix la marca Delisse, que no arriba al mínim de greix exigit per la llei espanyola amb un 0,89%, a pesar que, declara en l'etiquetatge que té un 1%. En ser un producte elaborat a França, és aliè al que dicta la norma espanyola de qualitat. Quant a la degustació, no aprova amb nota, cosa que si fan amb el preu.

Iogurt de la marca Danone. | Cedida

El producte de la marca Danone apareix en la tercera posició com a pitjor qualificat. La seva composició nutricional suspèn respecte a la resta de iogurts de la competència. En línies generals, la seva qualitat és mitjana, a pesar que, sí que compleix sobradament en la categoria d'higiene, com la majoria dels analitzats. La seva nota final és de 5,6 sobre 10.

Iogurt de la marca Alipende. | Cedida.

En quarta posició apareix la marca Alipende que aconsegueixen l'aprovat de forma justa. Aquests làctics, venuts en 'Ahorramás', estan valorats amb només dos estrelles en la columna de nutrició, és a dir, que els seus components no arriben al que desitjaria un producte d'aquestes característiques. El seu preu, a més, duplica els de la competència a pesar que és cert que en l'etiquetatge és un dels més complets en l'estudi. La seva valoració final és de 5,6 sobre 10.

Iogurt de la marca Gervais. | Cedida.


El iogurt de la marca Gervais ocupa la cinquena posició en el rànquing dels pitjors iogurts. Potser és poc coneguda entre els consumidors del carrer perquè la va llançar Danone fa dos anys com a model de baix cost. Una línia de làctics amb preus més baixos que també es nota en la qualitat del producte, segons l'OCU. Aquests iogurts no reben massa bona crítica en l'informe, especialment per la seva degustació, la qual es qualifica de dolenta. El seu contingut nutricional tampoc es valora de forma positiva. Encara així, qualifiquen d'excel·lent la qualitat d'higiene del làctic.


Comentaris

envia el comentari