Luis Enrique a la banqueta de la selecció epsanyola.

Luis Enrique, en xoc després de saber qui s'ha arruïnat: «M'ho he gastat tot»

L'afeccionat va arribar a demanar ajuda a la Federació Espanyola per a poder complir el seu somni

Luis Enrique ja fa la seva. Des del passat dijous, la seva vida és un altre. Alliberat del càrrec de la selecció espanyola, el tècnic asturià retorna a casa seva, a Gavà, per preparar nous projectes. Valorar l'oferta de l'Atlètic de Madrid, estar amb els seus... el ventall d'opcions és molt ampli. 

La selecció espanyola, però, li segueix rondant pel cap. És inevitable, oblidar no és tant fàcil. I tot el que hi passi durant els propers dies el continuarà afectant. Luis de la Fuente és el nou seleccionador, sí; però Luis Enrique continua a la palestra. 

Sense anar més lluny, dies abans de l'eliminació del Mundial davant Marroc, Luis Enrique va haver de veure com un dels afeccionats més fidels de La Roja, Manolo el del Bombo, li demanava ajuda personal (a ell i a la Federació) per sortir del sotrac sentimental i econòmic que pateix. De fet, és el primer Mundial en els darrers 45 anys que el valencià Manolo el del Bombo no podia acompanyar l'equip. 

«No podria volar si no tenia hotel i no em van avisar. M'he quedat sense Mundial per primera vegada en molts anys i ho estic passant francament malament. M'ho he gastat tot per la selecció», deia Manolo, entre llàgrimes, en una entrevista a Telecinco

Manolo, un mite en hores baixes

Manolo hava estat sempre un fixe. El mític afeccionat ha seguit l'equip de futbol nacional allà per on ha anat jugant al llarg dels darrers 45 anys. Sempre s'ha dedicat a animar sense parar l'equip, encara que els resultats no fossin els millors quan va començar aquesta travessia pels estadis de mig món.

Luis Enrique ho confirma: situació realment dolorosa

Luis Enrique coneix bé en Manolo, sobretot de la seva etapa com a jugador. Com a futbolista, Luis Enrique va disputar tres Mundials (Estats Units, 1994; França, 1998; i Corea i Japó, 2022) i Manolo el del Bombo sempre va estar allà per a donar-los suport. 

El cas és que hi ha hagut una traïció, segons explica Manolo. El culpable hauria estat la Federació, comandada per Luis Rubiales, ja que va deixar sense plaça aquest aficionat que s'ha deixat la vida pels colors de la Selecció. Aquest dimecres, Luis Enrique veia com Manolo el del Bombo visitava Sálvame per revelar que s'ha sentit desemparat per una federació que no hi va estar a l'altura.

L'animador espanyol no ha pogut encoratjar l'expedició nacional. Malgrat tenir un bitllet d'avió per anar a la cita mundialista, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) no li va aconseguir una reserva d'hotel. Per això, tot se'n va anar en orris i no hi va poder viatjar.

El drama d'una icona

«No podria volar si no tenia hotel i no em van avisar», sentenciava Manolo davant la mirada atònita d'Adela González i María Patiño, presentadores de Sálvame.

Primer pla de Luis Enrique
Luis Enrique s'ha quedat sense paraules en veure patir algú proper. | GTRES

Kiko Hernández li va preguntar si podien retreure-li que volia que li paguessin l'hotel on s'allotjaria a Doha, però Manolo ho ha negat. Tenia clar que ell es pagaria l'habitació de l'hotel i no pretenia que ningú el convidés a dormir. L'únic que volia era que li donessin els mitjans necessaris perquè pogués ingressar al país àrab sense cap mena de complicació.

«M'he gastat tots els diners per la selecció»

Tot i que tenia la predisposició de pagar-se aquesta habitació durant el temps que estigués Espanya al Mundial, també ha confessat una notícia alarmant: «m'he gastat tots els diners per la Selecció». La veritat és que, encara que va regentar un bar a prop de l'estadi del València durant molts anys, ja no és seu perquè s'ha jubilat.

Luis Enrique ha vist com Manolo s'ha quedat per primer cop sense poder animar a Espanya el Mundial des de fa molts anys. Concretament, aquest aficionat tan característic del panorama futbolístic nacional ha estat a 10 mundials i se li ha fet estrany no anar a aquest, que encara s'està celebrant a Qatar.

«Ho vaig passar molt malament, però no per mi, sinó per tots els espanyols», deia entre llàgrimes un emocionat Manolo el del Bombo. Així, tots els integrants de Sálvamel'han animat moltíssim. Almenys, Manolo ha acabat sortint del plató més animat pel públic present i colpejant el seu característic bombo com només ell sap.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp