IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'última família resident d'un edifici del Raval posa una querella contra l'empresa que els vol desnonar

Ahmed i la seva dona, pares d'un nen de 10 anys i un acabat de néixer, són l'única família que queda a l'edifici 13 del carrer Lancaster

Carrer de Lancaster del Raval, Barcelona. | Google Maps

En l'edifici del número 13 del carrer Lancaster del Raval a Barcelona només queda una família resident. És el cas de Shiplu Ahmed que viu amb la seva dona i els seus dos fills, un de 10 anys i l'altre acabat de néixer. Últimament les coses no han anat gaire bé al seu veïnat. El malestar es va fer públic fa uns mesos quan Carlos Miranda i Jovita Mendoza, dos veïns d'Ahmed, van ser expulsats del bloc a causa de la compra de l'edifici per part de MK Premium. Malgrat tenir el contracte de lloguer en vigor, els veïns del nou afectat han hagut de marxar un per un després que l'empresa d'inversió patrimonial arribés. Ahmed ha decidit presentar una querella contra MK Premium segons han anunciat aquest dimarts, 13 d'abril, en una roda de premsa, l'afectat i el seu advocat, Andrés García Berrio. Segons opina el lletrat, «el conjunt de situacions a què s'ha sotmès la família constitueix un delicte de coaccions».

Garcia Berrio creu que «empreses com MK Premium haurien d'estar en el focus de la Fiscalia, no només de les administracions», i ha demanat suport a aquelles famílies que es troben en una situació similar o fins i tot vulguin presentar més querelles. «No tolerarem la violència immobiliària contra cap veí», ha advertit l'advocat afirmant que el cas de Lancaster, malauradament, «no és un cas aïllat». D'altra banda l'afectat ha relatat que no era conscient que la finca havia canviat d'amo i per culpa d'això, va estar dos mesos sense pagar el lloguer malgrat que ell volia ingressar-lo. Segons relata 'Nació Digital', un advocat de la immobiliària li va oferir 5.000 euros per deixar el pis, i en cas que rebutgés l''oferta', li va suggerir que ocupés un altre lloc. Davant d'aquesta situació Ahmed es va veure entre les cordes. La seva dona estava embarassada de 8 mesos quan uns obrers contractats per MK Premium van instal·lar a l'edifici, pensant que no hi vivia ningú, unes portes antiokupes.

Davant tot això, la resposta del consistori ha estat prou limitada. Ha posat una multa coercitiva deguda a l'incompliment dels terminis establerts en conveni per fer les obres i, sobretot, per no haver comunicat la compravenda. A més, tramita un expedient que sanciona a MK Premium per manca de conservació del terreny, i pot ascendir a 90.000 euros. A banda d'això, una llei que declarava la zona Lancaster com a àrea de conservació i rehabilitació, ha permès al consistori exercir el dret de tanteig i retracte. Malgrat les mesures legals que es pretenen prendre contra l'empresa, la tramitació podria arribar a allargar-se un mínim d'un any.

Habitatge de la família de Shiplu Ahmed. | Youtube

 


Comentaris

envia el comentari