IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'ús perjudicial dels bastonets per a les orelles

La cera té propietats antibacterianes i antifongs que es redueixen si netegem l'oïda amb bastonets

La neteja de l'oïda amb els bastonets pot perjudicar el timpà. Foto: Cedida

L'ús de bastonets per a la neteja de les orelles és força comú. Tot i així, sovint se senten opinions de tot tipus sobre l'ús d'aquests elements. Segons 'La Vanguardia', aquest senzill fet podria ser perillós per a les orelles. Així, segons indiquen des de la Comissió d'Audiologia de la Societat d'Otorinolaringologia, la cera hi és per alguna cosa i té "una funció antibacteriana i antifongs".

Així, el que es duu a terme quan es neteja l'oïda amb un bastonet és el trencament de totes les barreres protectores, a més d'empènyer fins al timpà la cera que no s'aconsegueix netejar. En aquest sentit, des de la Societat d'Otorinolaringologia alerten del fet que es pot arribar a trencar el timpà i, fins i tot, els óssos de l'equilibri.

Però sí que existeixen maneres de poder netejar l'interior de les orelles. Des de la Societat d'Otorinolaringologia expliquen que la quantitat de cera produïda ve determinada genèticament, igual que el tipus de cera que pot ser humida o seca. Tot i així, argumenten que l'oïda s'autoneteja amb el moviment de la mandíbula o que, si no, pot netejar-se amb una tovallola o gassa humida i amb el dit.


Comentaris

envia el comentari