Elisabet II

La malaltia comuna que va obligar a ingressar Elisabet i va presagiar el pitjor final

L'any 2013, la carismàtica reina d'Anglaterra va patir un revés important en la seva salut

La mort de la reina Elisabet II d'Anglaterra ha estat una de les notícies més importants dels darrers temps. Després d'un regnat de més de 70 anys, la monarca moria als 96 anys el 8 de setembre de 2022.

Tot i això, malgrat haver estat la reina més longeva d'Anglaterra, una de les coses que criden l'atenció és que el seu regnat no ha estat marcat per grans ensurts en el seu estat de salut. Això sí, cada cop que ha patit algun tipus de malaltia, accident o afecció, tots els mitjans s'han bolcat a donar a conèixer la notícia.

La malaltia que va obligar a ingressar d'urgència Elisabet II

Un dels moments més delicats d'Elisabet II el vam viure l'any 2013. En aquella època, la reina d'Anglaterra tenia 87 anys. Tothom es va preocupar després que hagués d'ingressar a l'hospital amb motiu d'una gastroenteritis.

El diari anglès The Guardian indicava que aquest va ser el primer ingrés després d'haver-se mantingut durant 10 anys en perfecte estat de salut. Tot i que des de la Casa Reial no van voler preocupar, la veritat és que els mitjans es van témer el pitjor. Afortunadament, tot va quedar en un ensurt.

Fotomuntatge de la reunió de la reina Elisabet II amb Liz Truss i la mà de la reina am un gran blau
Tan sols uns dies abans, Elisabet II s'havia reunit amb Liz Truss | Twitter

Altres malalties i afeccions que va patir la reina d'Anglaterra

Tot i que l'anterior va ser la vegada que Elisabet II va aconseguir preocupar els mitjans de tot el món, la veritat és que no va ser l'únic moment en què va patir algun tipus de malaltia.

1. El 1994 va caure del cavall

Corria l'any 1994 quan Elisabet II va caure del cavall. Aleshores la reina d'Anglaterra tenia 67 anys i, a causa de l'accident, es va trencar el canell.

Això va passar perquè, com van explicar fonts properes a la corona, la reina va caure sobre el seu canell esquerre, trencant-se l'escafoides. El trencament va ser tan lleu que, en un primer moment, es va creure que només era un hematoma.

2. El 2003 la van operar del genoll

Van haver de passar uns quants anys fins a tornar a veure la reina Elisabet II a l'hospital. L'any 2006, amb 76 anys, la monarca es va sotmetre a una operació de genoll que només va durar tres quarts d'hora.

A més, malgrat haver de caminar moltes vegades després d'això amb un bastó, la veritat és que la reina no va trigar a recuperar-se. Només van passar unes quantes setmanes fins que va tornar a recuperar la seva agenda.

▶️ Vídeo del dia

3. El 2016 va tornar a patir un refredat greu

Una mica més proper en el temps, l'any 2016, tant la reina Elisabet II com el seu marit Felip d'Edimburg, també mort, van patir un greu refredat. Aquesta malaltia va fer que tots dos es veiessin obligats a endarrerir el pla nadalenc de passar les vacances a Norfolk.

4. L'any 2021 va estar marcat per les xacres

L'edat avançada de la reina ha fet que, de mica en mica, hagi anat tenint més xacres. El 2021 la reina va complir 95 anys i 70 anys al capdavant de la corona. Al mes d'octubre, la monarca va haver de passar una nit a l'hospital després de vuit anys.

Al mes de novembre, a més, va patir un esquinç d'esquena, cosa que la va obligar a absentar-se del Rememberance Sunday (Servei del Diumenge del Record). Així mateix, va cancel·lar la seva assistència a la trobada climàtica celebrada a Glasgow per les mateixes dates.

5. Aquest 2022 ha passat el COVID

Aquest mateix any, al mes de febrer, Elisabet II es va infectar de COVID-19, malaltia que va passar com si tan sols fos un refredat. Tot i això, durant els últims mesos les seves xacres es van anar intensificant. De fet, també s'ha notat que han afectat la mobilitat, obligant-la a absentar-se de diversos actes, com durant el Platinum Jubilee (jubileu de platí).

Elisabet II
La reina Elisabet II ha mort amb 96 anys | EUROPA PRESS

Tot i que aquesta mateixa setmana la reina es va reunir a Balmoral amb la nova primera ministra del Regne Unit, Liz Truss, la monarca acabava morint a la seva residència d'estiu només uns dies després.