Concha Velasco

La malaltia que pateix Concha Velasco i milers d'espanyols

Concha Velasco va ser ingressada en una residència

Concha Velasco no ho està passant gens bé. Fa uns dies es coneixia que havia ingressat en una residència del centre de Madrid. Allà està molt ben cuidada per part del professional qualificat que fa que se senti com a casa.

El mes de setembre passat anunciava la seva retirada dels escenaris als 82 anys. A ella li hauria agradat seguir amb la carrera artística, però els seus fills entenien que havia arribat el moment d'acomiadar-se.

Concha té des de fa uns mesos alguns problemes de mobilitat. Això explicaria la decisió que ha pres la família d'ingressar-la en un centre. Necessita atenció les 24 hores del dia i ells no podien ajudar-la amb això.

No és la primera vegada que té problemes de salut. Fa uns anys va haver de ser intervinguda d'un limfoma quatre vegades. En una entrevista va confessar que havia tingut «por de morir», però se sentia una afortunada.

«Estic feliç, em fa vergonya dir-ho. Sobretot en aquest moment en què hi ha gent amb necessitats o que no han sortit d'una malaltia com la meva», deia.

Imatge de Concha Velasco en una cadira de rodes.
Concha Velasco sortint del teatre amb el seu fill. | Europa Press

Tot i aquells problemes, mai va pensar a retirar-se dels escenaris. De fet, més d'una vegada se li va preguntar per això, i sempre es molestava quan parlaven del seu final artístic.

En el passat, Concha Velasco també va dir que tenia un altre «problema per l'edat», com era l'artrosi. El seu estat va empitjorar i això potser va fer que els seus fills decidissin portar-la a una residència. Al seu moment, l'actriu va gravar un curt amb el seu fill Manuel per conscienciar a la població sobre les conseqüències que tenia aquesta malaltia.

L'artrosi és una patologia reumàtica que afecta el cartílag articular, que és el teixit que protegeix els ossos que integren les articulacions. Les persones que la pateixen tenen un dolor molt intens amb cada moviment d'aquestes parts. És un problema de salut que afecta milers d'espanyols, sobretot a partir d'una certa edat.

Un dels símptomes més comuns és la sensació de cruixit que es produeix pel fregament dels ossos. Les molèsties solen ser més evidents després d'estar un temps en repòs. Els metges recomanen evitar moviments que provoquin aquests dolors, a més de l'ús de fred i calor a la zona afectada.

Diuen que el millor remei contra l'artrosi és la prevenció. I per això cal portar una vida tan activa com sigui possible, on no hi hagi sedentarisme i es caminin un parell d'hores al dia. També és important controlar la dieta, que ha de ser el més saludable i equilibrada possible.

Concha Velasco reapareix al teatre

En els últims dies s'ha pogut veure a Concha Velasco al teatre. Però no sobre els escenaris com ens tenia acostumats. Ho feia des de les butaques com a espectadora.

Durant les últimes setmanes se la va veure al musical dirigit per Antonio Banderas i a l'obra de Jorge Javier Vázquez. Amb el presentador va tenir l'oportunitat de fotografiar-se i dedicar-li unes paraules d'afecte al final de la funció.

Concha Velasco amb cadira de rodes i els seus dos fills.
Concha Velasco, en una cadira de rodes, saluda a Jorge Javier. | Europa Press

Va aparèixer asseguda en una cadira de rodes acompanyada del seu fill Manuel. Ell s'encarrega de cuidar-la i tracta que faci una vida tan normal com sigui possible. Fa uns dies va voler enviar un missatge de tranquil·litat després de conèixer l'estat de salut de la seva mare.

Concha Velasco travessa una època difícil, però, tot i això, té moltes ganes de viure. Així ho demostra cada vegada que apareix públicament.