La mare de Rodrigo Lanza descriu com un «mètode de tortura» les condicions en què es troba el seu fill

L'okupa es troba en presó per ser el presumpte assassí de Victor Laínez

Rodrigo Lanza, l'okupa que està en presó provisional ser el presumpte assassí d'un home a Saragossa, fa gairebé una setmana que es troba a les instal·lacions penitenciàries. En aquest sentit, la mare de l'antisistema, Mariana Huidobro, s'ha queixat de la cel·la on es troba el seu fill a Twitter. El tuit té gairebé més de 1.400 retuits i més de 1.200 'M'agrada'. 

 

També ha explicat que ara ja no surt de casa per por a ser «atacada», ja que ha rebut diverses amenaces contra ella i Rodrigo Lanza. A més, defensa que el seu fill va atacar a l'home de 55 anys només en defensa pròpia. 

Lanza junto a su madre en Zaragoza.
Lanza al costat de la seva mare a Saragossa. | Cedida

La progenitora del presumpte assassí ha explicat que el lloc assignat dins la presó de Zuera no és correcte pel seu fill. Huidrobo ha carregat contra la jutgessa del cas del seu fill i, a més, contra els mitjans de comunicació que han donat cobertura. Ho ha fet mitjançat una nota que circula per les xarxes socials. A banda, ha aprofitat l'ocasió dir que el règim imposat a Lanza, gairebé és com una «tortura».

 

Un «mètode de tortura»

«Li han posat en primer grau», explica la mare, mentre diu que la cel·la on està el seu fill gairebé no cap ni el llit. A més, també descriu que Rodrigo es troba sol i només surt dues hores a un pati quadrat. A més del to enfadat, la mare de Lanza comenta que volen mantenir al seu fill en aquest lloc com a mínim «sis mesos» i que podria ser considerat «mètode de tortura».

Els fets

Lanza, d'origen xilè i nacionalitat espanyola, vivia des de fa un temps a la capital aragonesa i segons la policia va agredir per l'esquena un individu de 55 anys i originari de Terrassa –Victor Laínez— provocant-li la mort cerebral.


Segons sembla, l'agressió va tenir lloc a la sortida d'un bar, després que a l'interior s'haguessin discutit perquè la víctima duia uns tirants amb la bandera espanyola. Lanza és un membre conegut dels col·lectius antisistema i va passar nou anys a la presó per haver deixat tetraplègic d'un cop de roc un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.Comentaris

envia el comentari