IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

María Fernanda Álvarez, nova advocada d''El Chicle', compromesa en contra de la violència masclista

El nom de la lletrada gallega ha saltat a la palestra aquesta setmana, després de la renúncia de Sierra

María Fernanda Álvarez, la nueva abogada de 'El Chicle'

María Fernanda Álvarez, la nova advocada d''El Chicle' | Cedida

María Fernanda Álvarez Pérez és un dels noms de la setmana. L'advocada de Riberia, de fet, ha saltat a la palestra després que a principis de l'actual setmana, José Ramón Sierra, li passés la controvertida tasca de defensar a José Enrique Abuín 'El Chicle'.

  

  

Segons recull ‘El Español’, l'entorn de l'advocada ha rebut la notícia amb molta cautela. Si bé és cert que aquests reconeixen que es tracta d'una «feina», també expliquen que és una de les defenses més complexes en els 20 anys que porta de jutjat en jutjat

Imagen del ex abogado de 'El Chicle', José Ramón Sierra.
José Ramón Sierra en una imatge d'arxiu | Cedida

Álvarez, doncs, tindrà ara la complicada tasca de defensar l'autor confés de la mort de Diana Quer, que va ser trobada en una fàbrica d'Asados gairebé 500 dies després que 'El Chicle' l'assassines.

Malgrat ser una ferma defensora dels drets de les dones i d'haver-se posicionat, en diverses ocasions, en contra de la violència masclista, ara la tasca legal haurà de passar per sobre de les seves conviccions personals. És per això que, segons el mitjà citat, acceptarà el cas i el portarà amb la màxima professionalitat possible.  

Una advocada de gran prestigi

María Fernanda Álvarez és un dels grans noms del Partit Judicial de Ribeira, organisme que, de fet, presideix. Per això mateix, molts dels seus companys de feina han considerat que l'advocada hauria de renunciar a defensar a 'El Chicle', ja que la mediatització del cas exposaria un pèl massa a la lletrada gallega. 

No obstant això, l'advocada ha tirat pel dret i, segons el mitjà citat, és pràcticament impossible que Álvarez renunciï a la tasca. Per fer-ho, l'advocada hauria d'al·legar un conflicte d'interessos o un conflicte personal amb el defensat que, a simple vista, sembla que no hi és. 

'El Chicle', autor del asesinato de Diana Quer
'El Chicle' en una imatge d'arxiu | Crónica Global

20 anys al peu del canó 

Després d'acabar la llicenciatura de Dret a La Corunya al llarg de l'any 1989, Álvarez va optar per presentar-se a unes oposicions a Ribeira. Va ser aleshores quan, durant la dècada dels 90, va superar els exàmens i va arribar a la població esmentada per créixer com a advocada.

Així mateix, la seva trajectòria professional va prosseguir fins que l'any 2014, aquesta es va convertir en un dels cinc membres que formen la directiva del Col·legi d'Advocats de La Corunya. D'altra banda, l'advocada és reconeguda pel sector gràcies a una de les juristes més veteranes de la demarcació.

Un gran recorregut professional

María Fernanda Álvarez tindrà evidents dificultats per compaginar la defensa de 'El Chicle' amb les múltiples tasques que desenvolupa. Aquesta, de fet, compagina la presidència del Partit Judicial de Galícia, amb les reunions del Col·legi d'Advocats de La Corunya i amb les classes de Deontologia Professional que imparteix en un Màster de la Universitat de La Corunya.

A més, aquesta és mare de dos fillsuna noia de 20 anys i un nen de 14— i, per la qual cosa, la defensa d'Abuín es convertirà en l'enèsima tasca que haurà d'afrontar Álvarez.


Comentaris

envia el comentari