rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

María José Campanario es compra una cambra hiperbàrica per a la seva fibromiàlgia

Molts experts asseguren, però, que no curarà la seva patologia i que podria tenir efectes perjudicials per a la seva salut
María José Campanario en una imatge d'arxiu  | Cedida

 

María José Campanario ha pres una decisió que ha sorprès fins i tot els seus amics més íntims: Ha decidit comprar-se ella mateixa una cambra hiperbàrica inflable, com les que podem trobar a qualsevol centre especialitzat, per tal de reduir els efectes de la fibromiàlgia que porta arrossegant des de fa molt de temps.

 

I és que la dona de Jesulín sembla estar cansada de desplaçar-se a un centre mèdic cada vegada que té alguna crisi, i mentre no sigui estrictament necessari, realitzarà el tractament per pal·liar el dolor a casa seva. En aquest sentit, diversos experts han indicat a 'El Español' que aquesta cambra el que aconsegueix és que «arribi més oxigen a tots els teixits del cos».

 

El més indicat, però, són les cambres envidrades amb què es treballa als centres professionals, ja que en tot moment hi ha un control molt estricte del pacient, no hi ha risc de patir un atac de claustrofòbia, i qualsevol incidència té una ràpida resposta per part dels tècnics. 

No li servirà per a la seva fibromiàlgia

Ara bé, també han explicat que la cambra que s'ha comprat María José no és exactament aquesta, sinó una versió de domicili, inflable, i valorada en uns 8.000 euros. Per als experts en la matèria, aquest tipus d'aparells «no serveixen per a una fibromiàlgia», i fins i tot poden arribar a tenir efectes perjudicials per a la salut de la persona interessada. 

 

I és que, naturalment, en una casa qualsevol «no hi ha cap sistema de seguretat ni d'entreteniment durant la sessió d'una hora i 20 minuts que acostuma a durar tot aquest procés». A més, els professionals asseguren que «en aquells sacs no es cura la patologia». 

 

Imatge d'una cambra hiperbàrica com la que s'ha comprat María José Campanario | Cedida

 

El mitjà citat assegura, a més, que aquest tipus de cambres portàtils i inflables són d'ús estrictament domèstic, i que es recomanen per a la salut i el benestar, ja que no superen l'1,3 de pressió. «Per tractar una patologia, com la fibromiàlgia, s'ha d'apujar a partir d'1,5 de presó. Per exemple el 2,2 és idoni i això no es pot, ni s'ha de fer a casa», asseguren els experts. 

El seu ús a casa podria ser perillós

La compra de 8.000 euros de María José Campanario, doncs, no sembla la més adequada si el que volia era pal·liar els efectes de la seva fibromiàlgia. A més, tot i que en principi no li «farà mal», tampoc li portarà cap benefici. El més aconsellable és substituir-la per una màquina més professional, en un centre hospitalari, on a més es tindrien en compte totes les mesures de seguretat que s'han de prendre quan es fa ús d'aquestes cambres. 

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

👄 Ja pots rebre l'actualitat dels famosos i de la premsa del corfent clic aquí!

Comentaris