María Navarro, l'estafadora que ha arruïnat a desenes de famílies a Barcelona

La dona ha estafat més d'1,7 milions d'euros

María Navarro, coneguda al barri de la zona franca de Barcelona com «l'aconseguidora», va crear una trama per aconseguir que els seus veïns posessin el seu patrimoni a les seves mans amb nefastes conseqüències, segons informa 'Antena 3'. La dona es va guanyar la confiança dels veïns i familiars als quals va convèncer perquè li prestessin diners. El que en principi va semblar un petit préstec o una pòlissa de crèdit petita per a un negoci que ella va qualificar de 'fabulós' era en realitat la hipoteca dels seus habitatges. La dona es va quedar tots els diners i va marxar, mentre els seus veïns perdien els seus pisos.

Cal destacar que l'audiència ha condemnat a María Navarro per estafa a vuit anys i mig de presó i a retornar els diners que va robar als seus veïns, més d'1,7 milions d'euros. Les víctimes tenen poques esperances de cobrar, perquè la dona diu no disposar de recursos. Navarro va aconseguir guanyar-se la confiança dels seus veïns del barri a partir de preocupar-se pels seus problemes, ja que, els preguntava pel seu estat de salut, volia saber si travessaven dificultats econòmiques, etc.

La dona actuava de dues maneres. A uns els oferia fer-se càrrec dels seus deutes i a uns altres els hi proposava inversions. En tots dos casos anaven a obtenir, suposadament, un gran benefici. Però en realitat, solament volia apoderar-se dels diners. Navarro donava aparença de realitat als contractes perquè feia signar-los davant d'un notari o una entitat bancària. Les víctimes no llegien el que signaven ni demanaven explicacions al notari i per tant ningú els deia que realment era un frau.


Comentaris

envia el comentari