IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

María Teresa, la 'nanny' que cuida als hereus de la corona britànica

Va ser contractada pels ducs de Cambridge i ensenya espanyol als seus fills

María Teresa Turrión Borralo, la 'nanny' con la que cuentan los duques de Cambridge
María Teresa Turrión Borralo, la 'nanny' dels ducs de Cambridge | Cedida 

María Teresa Turrión Borralo és un nom que segurament no us resultarà familiar. Es tracta d'una dona de 47 anys, nascuda a Palència, a Castella i Lleó, llicenciada en Pedagogia i experta en defensa personal. Fins aquí, tot normal. Ara bé, María Teresa no és una persona qualsevol, ja que, d'ençà que van néixer, és la persona encarregada de la cura dels fills dels ducs de Cambridge i futurs hereus de la corona britànica. 

Jordi i Carlota, de 5 i 3 anys, respectivament, són els fills dels ducs Guillem i Kate. A més de cuidar-se'n d'ells, María Teresa és l'encarregada que els petits aprenguin castellà d'ençà que van néixer, el que en un futur els aportarà un domini perfecte de la llengua. 

Una cuidadora amb màxima discreció

Imagen de archivo de los duques de Cambridge y sus dos hijos
Imatge d'arxiu dels ducs de Cambridge i dels seus dos fills. | Cedida

Katie Nicholl, qui es va encarregar de la cura i ensenyament de Guillem quan aquest era petit, va rebutjar la proposta dels ducs de Cambridge, els quals van demanar-li si podia cuidar als seus fills. Nicholl va explicar-los-hi que l'edat ja no li permetria i va ajudar-los a trobar a la candidata perfecta. Va ser llavors quan va sorgir el nom de María Teresa, la qual va aconseguir una gran oportunitat, entrant al palau de Kensington. 

L'èxit de la seva feina es basa en una màxima discreció. Després de molts anys treballant per a la monarquia, és poca la informació que es té d'aquesta cuidadora espanyola. No obstant, i durant els últims dies, ha transcendit la seva experiència acadèmica, així com algunes de les tècniques que fa servir amb els petits, com és la d'ensenyar-los espanyol.

La segona llengua més utilitzada

La decisió dels ducs de Cambridge sobre el fet que María Teresa ensenyi castellà als seus fills és molt encertada, ja que és la segona llengua més utilitzada a tot el món, només per darrere del Mandarí. Actualment, no només es parla a Espanya i a Llatinoamèrica, sinó en molts altres països del món, com són els Estats Units, Filipines o el Sahara Occidental. 

Segons l'últim informe de l'Institut Cervantes, actualment hi ha 570 milions de persones que utilitzen el castellà com a llengua principal. A més, es considera que aquesta xifra continuarà creixent durant els pròxims anys, arribant als 754 milions l'any 2050. 


Comentaris

envia el comentari