IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

María Zurita de Borbó, la cosina més desconeguda de Felip VI

Traductora de professió, mare soltera i molt activa a les xarxes, Zurita sempre ha optat per passar inadvertida

María Zurita
María Zurita de Borbó és cosina del rei Felip | CatalunyaDiari.cat

María Zurita de Borbó és una de les grans desconegudes de la família del rei Felip VI. Si bé és cert que la cosina de l'actual monarca no acostuma a aparèixer molt a la premsa, també ho és que no es gens reservada a les seves xarxes i és molt activa a Instagram. Xarxa a través de la qual vam saber que, amb 43 anys, va decidir ser mare soltera sometent-se a una fecundació 'in vitro'

¿Qui és María Zurita de Borbó?

És la filla petita del matrimoni entre la infanta Margarita de Borbó, germana del rei Joan Carles, i el doctor Carlos Zurita. La seva va renunciar als seus drets successoris quan es va casar amb una persona que no pertanyia a cap reialesa. Així María i el seu germà Alfonso estan exclosos de la línia successòria. 

Aquest fet l'ha mantingut més apartada de la vida pública i dels actes institucionals. De les poques coses que sabem és que té un caràcter tranquil, que és una apassionada de la música, el teatre o la literatura i que valora molt l'amistat. Mai s'ha conegut alguna parella seva, encara que se la va relacionar amb el dissenyador Javier Larraínzar

Molt activa a Instagram

Una de les seves passions que no oculta és Instagram. Això no és molt habitual entre els membres de la Família Reial, però ella no dubta en compartir fotos de la seva vida en el seu compte, @mariazuritaborbon. El seu fill petit o la seva gosseta Zeta acostumen a protagonitzar les imatges que penja. 

Va decidir ser mare soltera 

Aquest 2018 va sorprendre tothom quan va anunciar que seria mare soltera amb 43 anys. A diferència de la seva amiga Susanna Griso, ella va decidir quedar-se embarassada, tot i la seva edat que finalment va provocar-li problemes i que el seu fill nasqués prematur amb set mesos i mig.  

Concretament va ser el 29 d'abril quan va arribar a aquest món el petit Carlos. Va haver d'esperar tres mesos per poder anar a casa amb ell i, llavors, va explicar que «aquest nen havia de viure, és un miracle que tot sortís bé». En tot moment, María Zurita ha expressat que necessiti tenir una parella al seu costat per criar-lo, perquè compta amb la seva família i amics.  

La cosina del rei Felip VI és traductora

María Zurita de Borbó es va llicenciar en Traducció i Interpretació i parla sis idiomes: espanyol, anglès, francès, alemany, italià i portuguès. Des de 2003, gestiona els seus treballs amb la seva pròpia empresa Zesauro Traducciones S.L.

A més, dedica  part del seu temps a col·laborar a gales benèfiques. És habitual que assisteix amb la seva mare al mercadet que cada any organitza l'associació Nuevo Futuro, de la qual és presidenta d'honor la seva tieta Pilar. 

Una persona molt familiar

Però si per una cosa destaca és per dedicar molta part de la seva vida a la seva mare, la infanta Margarita. Cega de naixement, la tieta de Felip VI té 79 anys i cada cop té una salut més delicada que fa que hagi d'anar en cadira de rodes. Tot i que no viuen plegades, mare i filla estan molt unides i María sempre està pendent de la germana del rei Joan Carles. 

María Zurita junto a su madre la infanta Margarita de Borbón
María Zurita amb la seva mare la infanta Margarita de Borbó | CatalunyaDiari.cat

 

És coneguda per ser una persona molt familiar, encara que no se l'acostuma a veure amb la Família Reial. Tot i mantenir una bona relació, és cert que és més pròxima als Gómez-Acebo, els seus altres cosins i fills de la infanta Pilar.

Les seves aficions: L'esport i la cultura

Una de les seves grans aficions és l'esport, sobretot el tenis. Ha declarat en alguna ocasió que és una gran fanàtica i sempre està present en els dos principals tornejos espanyols, el màsters 1000 de Madrid i el Comte de Godó de Barcelona. 

A més, és habitual que María Zurita gaudeixi del món de la cultura acudint a diferents estrenes d'obres de teatre o cinema, encara que prova de passar desapercebuda pels mitjans de comunicació. 


Comentaris

envia el comentari