Mario Vargas Llosa rep l'alta hospitalària després de patir una caiguda

L'escriptor ha abandonat la clínica Rúber de Madrid acompanyat d'Isabel Preysler

Mario Vargas Llosa y Isabel Preysler.
Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler. | Cedida

L'escriptor Mario Vargas Llosa ha rebut l'alta hospitalària després que aquest dijous 21 de juny va ingressar a urgències a la clínica Rúber de Madrid. L'actual parella d'Isabel Preysler, als seus 82 anys, va patir una aparatosa caiguda al seu domicili que li va provocar «un dolor intens a la zona del gluti i el maluc esquerre».

A les poques hores que es conegués la notícia de l'ingrès de Mario Vargas Llosa, la clínica madrilenya va emetre un informe mèdic informant que tot i el fort cop que havia patit a causa de la caiguda, el premi Nobel de Literatura tan sols tenia hematomes i no s'havia de lamentar cap tipus de fractura.

Torna a casa amb un hematoma en el gluti esquerre

Concretament, encara que en un principi es va tractar d'una simple caiguda a casa seva, la família va decidir portar-lo a urgències, on va romandre a observació per tal que els facultatius poguessin vigilar l'evolució de l'hematoma localitzat a «la regió del gluti esquerre». D'aquesta forma, va rebre atenció mèdica específica a causa dels símptomes d'un «lleu traumatisme cranioncefàlic».

Però després d'un dia al centre hospitalari, l'escriptor ha rebut l'alta i ha pogut tornar a casa. Ho ha fet acompanyat d'Isabel Preysler poc després de les 12.00 hores del divendres 22 de juny, deixant molt més tranquils a tots els seus familiars que en un primer moment van mostrar la seva preocupació, sobre tot perquè un mal cop podria haver suposat greus conseqüències per la seva salut.

Necessitarà guardar repòs un temps

Per sort, Mario Vargas Llosa va evolucionar molt favorablement durant el dia d'ahir i també aquesta nit, per això mateix, els metges no han vist cap impediment per no donar-li l'alta hospitalària. Però el premi Nobel de Literatura haurà de guardar repòs a casa. Cal destacar que a causa de la seva caiguda s'ha vist obligat a postposar alguns dels seus compromisos.


Comentaris

envia el comentari