ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Marlboro treu a la venda un producte que podria acabar amb les cigarretes

La companyia Philip Morris ha realitzat una inversió que pot acabar amb el tabac com el coneixem actualment

El nou invent de Marlboro. | El Economista

Els cigarrets podrien tenir els dies comptats a Espanya, segons publica El Economista. Philip Morris, l'empresa multinacional propietària de Chesterfield o Marlboro, entre altres marques, ha realitzat una inversió ingent en el seu centre d'innovació, de gairebé 2.840 milions d'euros. Més de 430 persones han desenvolupat un dispositiu que s'encarrega d'escalfar el tabac, fent-lo arribar a 300 graus, en lloc dels 800 a què arriba a un cigarret quan el cremem. A aquesta temperatura, clarament més baixa, es produeix un vapor que conté nicotina però que no inclou ni el 10% de productes nocius que conté una cigarreta.

En la seva planta de Bolonya, a Itàlia, ja han fet una inversió que ha reconvertit la fàbrica i esperen fer el mateix amb la resta de les seves plantes de producció al voltant del món. L'avantatge del nou producte és que tampoc és nociu per a les persones que acompanyen al fumador, ja que segons les proves que han fet el fum que genera no perjudica l'entorn.

El preu d'aquest nou invent, de nom IQOS, que es comercialitzarà a Espanya a partir del gener, serà de 70 euros, amb el carregador inclòs, i s'haurà d'omplir amb un tabac específic a un preu de 4,85 euros per 20 unitats. Amb aquesta aposta, la companyia no amaga que pretenen revolucionar el mercat i acabar amb el cigarret tradicional.

En dos anys que fa que es comercialitza al Japó, la seva quota de mercat és del 5%. «Hi hauria d'haver una regulació i una fiscalitat específica», diferent de la de la cigarreta, expliquen des de la companyia.


Comentaris

envia el comentari