IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mas diposita 200.000 euros més al Tribunal de Comptes de la fiança imposada pel 9N

Té fins al 16 de novembre per ingressar els 2,8 milions que encara li queden per fiançar

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas
L'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas | CatalunyaDiari.cat

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i els seus col·laboradors han dipositat 200.000 euros més a la fiança de 5,25 milions imposada el passat 25 de setembre pel Tribunal de Comptes per la suposada utilització de fons públics per a la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014. 

Mas, els seus exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau i cinc funcionaris del Govern de llavors, investigats per aquesta suposada ocupació de diners públics, ja van aportar gairebé 2,2 milions d'euros.

Tenen fins al dia 16 de novembre per fiançar els 2,8 milions d'euros que queden per completar la quantitat fixada per l'òrgan fiscalitzador, els 5.251.948,17 euros, per tal de garantir que es reintegri a les arques públiques el que es va gastar en aquella consulta declarada il·legal, en cas que siguin finalment condemnats.

La xifra respon a les despeses de l'organització del referèndum, uns 4,8 milions d'euros, més els interessos generats des de la data de la consulta fins al moment de la imposició de la fiança, que suposen al voltant de 400.000 euros.

La Unitat d'Actuacions Previstes del Tribunal de Comptes va acreditar l'ingrés d'aquests dos milions d'euros i va acceptar la pròrroga sol·licitada per la defensa dels investigats de 15 dies hàbils per reunir la resta d'aquesta fiança, que és solidària i conjunta, atenent els «mitjans econòmics dels presumptes responsables».

El termini finalitza el dijous 16 de novembre i si en aquesta data Mas i els altres no han aportat els diners que falta, el Tribunal de Comptes procedirà a l'embargament dels béns dels responsables del 9N.
 

 

Mas, el màxim responsable del cost del 9N

Per al Tribunal de Comptes, Mas és el màxim responsable del cost de la consulta sobiranista per ser l'expresident de la Generalitat en aquell moment, per la qual cosa ha de respondre de forma solidària amb els exalts càrrecs del govern a la fiança imposada.

El Tribunal de Comptes va dividir el cost total en diversos blocs, en els quals Artur Mas apareix en tots ells al costat dels altres denunciats. Aquest cost correspon tant a objectes materials com a serveis contractats.

D'una banda es troba l'adquisició d'ordinadors portàtils per ser utilitzats a les taules de votació; la fabricació del material per ser emprat també pel mateix fi i el pertinent transport als locals de votació.

En els blocs s'hi reflecteixen també la campanya institucional; l'ampliació del contracte d'assegurança per incloure voluntaris que van participar en la votació; el registre d'una pàgina web; l'elaboració del suport informàtic necessari per a la consulta; l'enviament d'informació; el centre de premsa per a la cobertura informativa; i un contracte menor per a la producció de la campanya informativa.


Comentaris

envia el comentari