IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

A Mas se li està acabant el temps per abonar tota la fiança del 9-N

Junqueras i els exconsellers empresonats també han de pagar abans que expiri el termini

El dictamen ha estat redactat per encàrrec del consell d’administració de l’empresa pública Infraestructures.cat
El dictamen ha estat redactat per encàrrec del consell d’administració de l’empresa pública Infraestructures.cat | Cedida

El termini de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, per pagar la fiança imposada pel Tribunal de Comptes, a raó de la consulta del 9-N, acaba aquest dijous 16 de novembre. Es tracta de 5,25 milions d'euros, una xifra que l'ens fiscalitzador va imposar el passat 25 de setembre.

Els diners per pagar la fiança

Mas ja va dipositar 2,2 milions el passat 16 d'octubre, data en què va sol·licitar un ajornament del termini fixat per poder aconseguir els diners. Precisament, la xifra coincideix amb la recaptació que va fer l'Assemblea Nacional Catalana gràcies a les aportacions de la ciutadania.

Posteriorment, va tornar a afegir 200.000 euros més i va tornar a demanar que li donessin més temps per abonar la resta i, al final, va aconseguir guanyar quinze dies més. No obstant això, ja hi ha dues entitats financeres que s'han mostrat reticents a qualsevol tipus de préstec, aquestes són CaixaBank i la Mutua Madrileña.

A més, també ha acudit a Catalunya Caixa, que ara pertany al BBVA, per demanar-li el seu suport, segons informa 'El Confidencial'. Tanmateix, el seu advocat, Rafael Entrena, ha explicat que «hi ha diverses portes obertes d'on treure els diners, però encara no s'ha fet cap pas endavant». Donat el cas de què no abones la resta de diners, l'ens podria embargar-li béns fins a cobrir tot l'import de la fiança.

Els membres del govern sancionats

 

L'òrgan també va instar a l'exvicepresidenta Joana Ortega, l'exconsellera Irene Rigua, l'exportaveu Francesc Homs i a altres cinc membres del govern a pagar la mateixa quantitat monetària per haver participat en un acte que no estava emparat per la llei.

D'altra banda, l'exvicepresident del govern català, Oriol Junqueras, i els exconsellers que es troben a presó també han d'abonar 6,2 milions d'euros; encara que l'expiració del termini no està marcada. Una decisió sorgida a raó de cobrir les despeses que va suposar la votació d'autodeterminació de l'1-O.

Junqueras davant l'Audiència Nacional
Junqueras davant l'Audiència Nacional | Cedida

Comentaris

envia el comentari