Primer pla de Matías Prats

Matías Prats deixa la casa buida i la seva dona descobreix que hi ha un deute seriós

Matías Prats va estar al punt de mira de la justícia

No hi ha dubte que Matías Prats és un dels periodistes més destacats del nostre país. Amb més de 40 anys d'experiència, la veritat és que la trajectòria professional del presentador és una de les més envejables. No és per menys perquè, des de molt jove, el madrileny ja va aconseguir llaurar-se el seu propi lloc a la petita pantalla.

Així mateix, Prats ha treballat en nombrosos programes de televisió al llarg de tots aquests anys. Entre ells, destaquen el seu pas per Redacción Noche, Telediario de TVE i, en major mesura, Antena 3 Noticias, on segueix conduint el format actualment.

Pel que fa a la vida privada, des de l'any 2013 manté una relació sentimental amb Ruth Izcue, també periodista de professió. La veritat és que, tant a la seva vida professional com a l'àmbit personal, tot va vent en popa per a Matías Prats. Tot i això, és inevitable pensar que fa uns anys això no va ser així ni molt menys. I és que el periodista va estar al punt de mira fa justament un any per una gran polèmica que va sorgir que, al seu torn, va posar en dubte el seu nom prestigiós.

Foto de Matías Prats
Matías Prats a judici per destrosses en una casa | GTRES

La garrotada econòmica de Matías Prats

Tot va començar quan Matías Prats va començar la seva història d'amor amb Ruth Izcue. La veritat és que el periodista va estar casat amb Mayte Chacón, amb qui va tenir els seus dos fills, des de l'any 1984 fins al 2012, any en què van decidir separar-se. De manera que, després de més de 28 anys junts, el matrimoni va posar punt final al seu longeu romanç. Tot i això, aquesta ruptura no va significar que el presentador es donés per vençut en l'amor, tot el contrari. Ni més ni menys que 7 mesos després, el periodista refeia la seva vida al costat d'Izcue, amb qui comparteix la seva devoció pel món del periodisme.

Igual que Matías Prats, la periodista també estava casada, però es va separar el 2013 del paparazziFernando Sacristán. Això sí, a partir de llavors, quan el presentador i Ruth van decidir començar el seu màgic festeig, mai no van pensar que l'exmarit d'ella els declararia la guerra. 

Fins al 2020, la de Navarra va estar vivint al xalet conjugal. Tot i això, una sentència la va condemnar a abandonar la propietat quan la casa es vengués, que és el que va passar el desembre d'aquell any. Segons Fernando Sacristán, la xicota de Matías Prats va deixar el domicili i es va instal·lar en un altre, sense comunicar-ho al jutjat. En el moment en què el propietari del xalet es va assabentar que la parella de Matías Prats ja no hi vivia, s'hi va presentar amb un manyà i un notari. Aquest últim «va aixecar acta de l'estat de la casa i dels articles que hi faltaven, respecte a un inventari realitzat el 2013».

Així mateix, segons explica el paparazzi, «un taxador va realitzar un informe durant tres dies en què estima que els danys ocasionats al xalet pujarien entre 70 i 80 mil euros. [...] Dels estris de la casa, dels quals, per sentència, la senyora Izcue només en tenia l'ús i el gaudi, amb obligació de manteniment i conservació, no en queda pràcticament cap», revelava. «Tinc al meu poder les pàgines de Wallapop, certificades per la Guàrdia Civil. Amb una relació de tots els estris venuts per la meva exdona, sense que tingués cap permís per fer-ho», deia. I és que va afirmar que li faltaven «tres cadires de reixeta de principis del segle XX, a un quadre de Chillida i dues de Picasso, o una catifa persa gran».

Foto de Ruth Izcue i Matías Prats
Izcue i Prats haurien venut objectes propietat de l'exmarit d'ella | Europa Press

Però, lluny d'acabar amb aquesta polèmica, el paparazzi també va assenyalar Matías Prats de ser culpable d'aquestes destrosses. «L'habitatge era utilitzat per Ruth i Matías, de diumenge a dijous», explicava.

Matías Prats celebra la victòria judicial

Això sí, malgrat el mal tràngol que va haver de passar la recent parella per les acusacions de Fernando Sacristán, mesos després, la xicota de Matías Prats va guanyar aquesta batalla judicial. I és que tal com consta a la resolució, el paparazzi no va poder provar totes aquelles afirmacions que va presentar davant del jutge.

La jutgessa que va portar el cas va argumentar que «la declaració del denunciant és imprecisa, quant als béns a què es refereix i quant a la seva titularitat. No ha pogut demostrar que fos privativa». A més, també ha explicat que «aquests béns es poden considerar objecte d'ús comú de la llar».

Tot i que ara, aquest conflicte sembla que va acabar, el cert és que Matías Prats és conscient que l'exmarit de la seva parella els pot tornar a declarar la guerra en qualsevol moment.