rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home atropellat pel seu propi tractor a la Segarra

La CNMC multa Mediaset amb 1,3 milions d'euros per «continguts inapropiats»

La sanció ha estat interposada per «l'emissió de continguts perjudicials per al desenvolupament físic, mental i moral dels menors»

  

  

Imatge de les instal·lacions de Mediaset España | Cedida

 

Mediaset estat sancionat amb 1.094.006 euros i 207.302 euros, en dos expedients emesos per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Aquesta ha multat a la productora per la infracció dels artícles 7.2 i 7.6 de la Llei General de Comunicació Audiovisual (LGCA). En concret, han assenyalat «l'emissió de continguts audiovisuals que poden resultar perjudicials per al desenvolupament físic, mental i moral dels menors».

 

‘Sálvame’, molt car per a Mediaset

Jorge Javier Vázquez, presentador de Sálvame | Telecinco

 

El primer dels expedients mencionats consta de sis sancions referents a l'emissió de continguts perjudicials per als menors d'edat. En aquest sentit, consideren que la qualificació per edats de programes com ‘Sálva me Naranja’ o ‘Sálvame Limón’ és inadequada.

 

En concret, analitzen els programes emesos a Telecinco els dies 8, 9 i 10 de gener de 2018. En un d'ells, per exemple, apareix Alonso Caparrós llençant dures crítiques contra els seus pares, o els col·laboradors del programa   qüestionant el passat professional de María Lapiedra.

 

La «fel·lació» de Chelo García-Cortés

Imatge del moment en què Chelo García Cortés es menja un plàtan | Mediaset

 

El segon expedient emès per la CNMC va en direcció als denominats continguts inadequats que van ser presenciats al programa ‘Sálvame Naranja’. Concretament, fan referència a l'emissió que Telecinco va oferir durant el passat 9 de febrer de 2018. 

 

Durant el transcurs del show televisiu, Chelo García-Cortés va ser caçada menjant-se un plàtan. Aquesta escena va ser editada i modificada per l'equip de producció del programa, que no va dubtar a difondre el resultat a la pantalla gran del plató, on la col·laboradora semblava estar fent una fel·lació a la fruita.

 

Mediaset recorrerà la sanció

Des de Mediaset no han trigat a respondre a les dures acusacions de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència i han confirmat que recorreran a la multa publicada. Sobre aquesta, l'han considerat «absolutament desproporcionada, arbitrària, injustificada i amb imputacions antijurídiques».

 

Per la seva banda, la CNMC ha recordat a Mediaset que podrà interposar un recurs contenciós-administratiu davant l'Audiència Nacional en un termini inferior als dos mesos, a partir de l'endemà al de l'emissió de la sanció.

 

No obstant això , també han indicat que, prèviament, se'ls va llençar una requisitòria on se'ls demana adequar l'emissió de continguts a la normativa audiovisual. A aquesta, sembla que el grup de comunicació va decidir fer cas omís, veient-se afectada pels mencionats expedients.

 

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris