IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els membres del Govern empresonats podran abraçar els seus fills tan sols una vegada cada tres mesos

El règim penitenciari és molt estricte sobre les comunicacions amb l'exterior

El règim penitenciari és estricte i té un reglament de comunicacions amb l'exterior molt escrpulós
El règim penitenciari és estricte i té un reglament de comunicacions amb l'exterior molt escrupolós | Cedida

 El règim penitenciari és molt estricte i té una normativa molt escrupolosa sobre les comunicacions amb l'exterior. El vicepresident Oriol Junqueras i la resta de consellers que han estat enviats a presó la setmana passada tenen dret a unes visites setmanals, però les han de fer a través d'un vidre, segons informa 'El Nacional'. I és que les trobades familiars, que és quan sí que està permès el contacte físic amb els que els visiten, només estan permeses cada tres mesos. En el cas de la presó d'Estremera, on es troba Oriol Junqueras i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carles Mundó i Joaquin Forn, hi ha disponibles sales de visites per a diferents funcions. A banda de les habituals cabines, també hi ha sales per a trobades infantils, algunes fins i tot amb jocs, i habitacions per als vis a vis, permesos un cop al mes.

Primeres visites familiars 

Cal recordar que aquest cap de setmana els consellers empresonats van rebre les primeres visites dels seus familiars i dels amics més íntims, tot i que aquests últims no han tingut cap contacte físic amb ells. En cas que les famílies decideixin portar els seus fills en les pròximes visites, només podran estar amb ells durant unes tres hores i mitja, cada tres mesos. Encara no queda clar el temps que el Govern cessat haurà de continuar a presó, ja que no hi ha terminis establerts. De fet, aquests dies s'han presentat els primers recursos per inhabilitar la querella i aconseguir la llibertat dels Jordis, que porten ja més de 21 dies a presó, però l'Audiència Nacional els ha desestimat. 

Cel·les compartides

A diferència de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, els consellers comparteixen cel·les a la presó. Així, Junqueras dorm al mòdul 7, mentre que Jordi Turull i Josep Rull comparteixen la cel·la 4 i Joaquim Forn i Raül Romeva estan al mòdul 3. En els dos primers casos, es tracta de mòduls de respecte, mentre que el tercer està destinat als presos que ingressen per primer cop a presó i no tenen antecedents. La presó d'Estremera és un lloc modern, que es va construir l'any 2008, i els consellers gaudeixen de cel·les de dotze metres quadrats, destinades als interns no conflictius. Això sí, l'únic moment en què es poden veure són els dimecres, que és quan tots els reclusos poden anar a missa junts. En el cas de les conselleres Meritxell Borràs i Dolors Bassa, que es troben a la presó de dones d'Alcalá Meco, les dues conviuen també en una mateixa cel·la.

Matinen cada dia

La vida als centres comença a les vuit del matí, que és quan esmorzen i realitzen diferents activitats, sigui als tallers, al poliesportiu o a la biblioteca. El dinar se serveix a les 14.00 hores, i a les 16.30 han de sortir al pati. Els presos tenen el sopar a les 20.00 hores, i posteriorment tornen a les seves cel·les. A més, disposen d'una targeta per fer compres a la mateixa presó, i els familiars els poden ingressar fins a 100 euros per comprar, per exemple, una televisió. Cada reclús té un joc de llençols i coberts per als tres àpats del dia, unes deu trucades a la setmana, de cinc minuts, tot i que tan sols poden trucar a deu números que hagin comunicat prèviament al centre. 


Comentaris

envia el comentari