IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els membres de La Manada ja tenien conductes delictives abans de l'incident de la violació múltiple

Quatre d'ells ja comptaven amb antecedents penals, tres dels quals formaven part de la penya ultra Sevilla Biris

'La Manada' durante los Sanfermines, momento en que son interceptados por la policia
La Manada durant Sant Fermí | Cedida

El cas de La Manada podria estar vivint els darrers compassos. El passat dilluns, 27 de novembre, la fiscal del cas ja va manifestar la resolució d’un veredicte clar de violació per part del grup andalús a la jove madrilenya, a part de concloure que la declaració de la víctima resultava totalment creïble.

L'advocat de l'acusació, de fet, està completament convençut que ha guanyat el judici, i ara sembla ser qüestió d’hores per conèixer el veredicte final. No obstant això, segons reporta ‘L'ABC', sembla que els acusats —que es van contradir en diversos punts de les seves declaracions— ja tenien antecedents o altres episodis de delinqüència abans dels fets de Sant Fermí. 

Vida delictiva

Per començar, i sempre segons el mitjà en qüestió, tres dels cinc membres del grup formaven part de la penya ultra Sevilla Biris, cosa que ja deixaria implícita certa inclinació a la violència. I a més, quatre dels cinc integrants del grup comptaven amb antecedents penals.

Alfonso Jesús C.I. el militar, pertany a la UME, Unitat Militar d'Emergència en Morón de la Frontera i compta amb diversos antecedents per desordre públic, baralles multitudinàries i lesions. De fet, l’any 2015 va ser condemnat a dos anys de presó per un delicte de lesions.

Ángel B.F. compta amb delictes de robatori amb violència, i a més, té alguns antecedents que el vinculen amb delictes contra la seguretat viària.  

Antonio Manuel G., el guàrdia civil de ‘La Manada’, va ser l'instigador d'un altre procés penal molt similar, el judici del qual tindrà lloc el pròxim 2018. Mentre realitzava les pràctiques a la localitat cordovesa de Pozoblanco, va convocar a la resta de membres per celebrar les festes de la localitat de Torrecampo, on suposadament van abusar d'una jove que estava en un estat de semi-inconsciència. A més, sembla que en aquest cas, també la van gravar i la van deixar amb la roba estripada i «completament despullada al seient del darrere» del vehicle.

'La Manada'
Els cinc membres de La Manada | Cedida

 

José Angel P. M. tenia antecedents per baralles multitudinàries. De fet, l’any 2009 va ser condemnat a dos anys de presó per un delicte de robatori amb violència. A més, aquest forma part de la penya ultra Sevilla Biris i, suposadament, seria la persona que va contactar amb Agustín Martínez Becerra, advocat de ‘La Manada’.

Jesús E.D., per contra, no tenia antecedents i exercia de perruquer en un saló de bellesa.

Així, com es veu, cap d'ells pot exhibir, com a defensa, el fet haver portat una vida exemplar i lliure d'incidents. Només Jesús I.D., sembla ser el més moderat del grup.


Comentaris

envia el comentari