IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mercadona apostarà per oferir als seus clients fer la compra per Internet

El president de la companyia valenciana, Juan Roig, ha apostat per canviar la imatge digital de la marca

Imagen de archivo de una tienda Mercadona
Imatge d'un establiment de Mercadona| Mercadona

Mercadona continua sent la principal referència entre els grans supermercats de tot el territori. Actualment, la companyia valenciana acumulen una quota aproximada al 24% en la intenció de compra dels clients, col·locant-se com la principal opció a l'hora d'omplir els rebosts. No obstant això, compta amb un desavantatge important enfront dels seus principals competidors: el desenvolupament a Internet.

El president de la companyia, Juan Roig, conscient d'aquesta necessitat, va desenvolupar durant el 2017 una campanya de creixement digital per a la marca. Aquesta es pot resumir en dues frases dites l'any passat: «La nostra web és una merda», realitzada a l'abril, i «avui sí que crec en la telecompra», la qual va ser celebrada al Congrés Aecoc de Gran Consum, durant el passat mes d'octubre.

El desenvolupament interactiu de la pàgina web de compra de Mercadona ha estat impulsat pel propi Roig, que ha vist com quedaven enrere en aquests processos entre els seus grans competidors. De fet, tots els supermercats i grans superfícies instal·lats a l'Estat espanyol disposaven d'infraestructures per desenvolupar aquest tipus de comerç, el qual era abandonat per Mercadona, que va demostrar no tenir confiança en l'èxit de Mercadona a Internet per fer la compra.

Un gir radical

L'inici del canvi es va donar a partir del 2017, quan el president de Mercadona va incorporar a la seva filla menor a la companyia. Juana Roig, responsable de l'àrea digital des del mes de gener, va començar a liderar un equip de 24 persones expertes en noves tecnologies. Es va buscar l'especialitat en enginyeria informàtica, en comercialització de producte i en disseny artístic, les quals s'han convertit en les protagonistes del nou projecte.

«Penso que sortirà bé al 99%. No sabem què passarà, però ho anirem veient», confessava Juan Roig, convençut que el nou projecte impulsat per Mercadona pot aportar grans beneficis per a la cadena de supermercats. No obstant això, el procés avança a poc a poc, ja que la compra en supermercats per Internet encara no és una primera necessitat per als clients, de manera que el seu impacte s'espera que sigui a partir dels pròxims anys.

De moment, les grans companyies de compra d'alimentació encara no s'acosten als sectors amb major impacte pel que fa a la compra per Internet. Aquest camp és liderat per les agències de viatges i operadors turístics, que acumulen un 10,7% de les compres 'online', seguits del transport aeri, amb un 9,3%. Finalment, amb un 7,2%, totes les plataformes web de compra del sector tèxtil.


Comentaris

envia el comentari