Mercadona consolida la seva iniciativa d'innovació social amb nous murals de trencadís a les seves botigues

Una iniciativa que decorarà les parets de les peixateries i carnisseries dels seus supermercats

La cadena de supermercats Mercadona ha començat el 2018 amb un gran canvi. Mitjançant un projecte d'innovació social, la cadena valenciana ha col·laborat amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals per a crear 1.650 nous murals, els quals han estat realitzats amb trencadís i decoraran les noves parets de les seves peixateries i carnisseries. 

L'any 2017, Mercadona ja va invertir més d'un milió i mig d'euros per a poder portar a terme aquesta iniciativa. Gràcies a aquest projecte impulsat per l'empresa de Juan Roig, més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual tenen la possibilitat de formar-se i treballar, així com de fomentar les seves capacitats d'esforç, concentració i treball en equip. 

Uno de los murales de trencadís de un supermercado Mercadona
Un dels murals de trencadís d'un supermercat Mercadona. Mercadona

 

Nova decoració als supermercats Mercadona

Una iniciativa que també ha servit per a renovar les parets que decoren les peixateries i les carnisseries dels supermercats amb uns nous murals on el disseny es troba en sintonia amb la nova imatge de la cadena. Tanmateix, aquests nous murals s'han realitzat seguint la tècnica del trencadís, és a dir, formant una mena de mosaic a partir de trossos irregulars de ceràmica. 

«Ens hem unit a aquest projecte perquè aquests murals donen l'oportunitat de demostrar a la societat que les persones amb discapacitat intel·lectual són tan capaces com la resta de la població. És una ocasió per mostrar-ho als milers de clients que els veuen diàriament als supermercats de Mercadona», ha explicat la directora del Centre d'Ocupació La Xara, Ana Zambrana. 

Per la seva banda, la directora de la Fundació de Mercadona Roig Alfonso, Arantxa Roig, considera que aquest projecte «facilita la integració socio-laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. El seu nivell d'autoestima i confiança es veu reforçat en veure com els clients de Mercadona admiren la seva feina, considerant-los uns veritables artistes». 

Moltes hores de feina

Les ceràmiques que s'han utilitzat per a crear els murals de Mercadona provenen de l'empresa Pamesa Ceràmica, la qual ha contribuït amb aquesta iniciativa des dels seus inicis l'any 2011. La primera botiga on es va instal·lar el primer trencadís està situada al carrer Roger de Lauria a València.

Així doncs, i durant més de sis anys, ja s'han elaborat més de 5.000 murals diferents, convertint-se, actualment, en un dels símbols identificatius de tots els supermercats de la companyia valenciana Mercadona. 


Comentaris

envia el comentari