Mercadona va realitzar compres de 3.631 milions d'euros a proveïdors catalans durant el 2017

La cadena de supermercats també va crear 1.169 llocs de treball

Imatge d'arxiu del d'un supermercat Mercadona a Tarragona
Imatge d'arxiu del d'un supermercat Mercadona a Tarragona | Mercadona

La cadena de supermercats Mercadona aposta per Catalunya i tancat l’exercici 2017 amb un volum de compres al territori català que arriba als 3.631 milions d’euros. Tanmateix, ha incorporat més de 3.600 persones a la seva plantilla a Catalunya durant els darrers 6 anys.

En un comunicat, la companyia destaca que treballa amb 1.870 petites i mitjanes empreses catalanes, les quals han donat feina a unes 35.000 persones.

En aquesta mateixa línia, la cadena de supermercats també treballa amb 15 interproveïdors catalans —fabricants de les marques Hacendado, Bosque Verde, Deliplus i Compy— els quals han invertit 96 milions d’euros i donen feina estable a més de 5.300 persones.

Mercadona inverteix 125 milions d'euros a Catalunya

Mercadona destaca que la inversió conjunta que Mercadona i aquestes 15 empreses van realitzar a Catalunya durant l’any passat és de 221 milions d’euros —dels quals 125 milions són inversions directes de Mercadona i 96 corresponen a la inversió realitzada pels fabricants—, duplicant així la que es va fer durant el 2016.

Una inversió que ha ajudat a obrir 4 nous supermercats —on ha invertit 104,5 milions d’euros— i reformar-ne 33 més amb el nou model de botiga eficient, així com l’optimització de la seva xarxa logística amb el nou bloc a Abrera, Barcelona —on ha invertit 20,5 milions d’euros—.

Així doncs, actualment, Mercadona té un total de 259 supermercats repartits per tot el territori català, amb una ocupació que supera els 53.200 treballadors. Concretament són 180 supermercats a Barcelona, 35 a Tarragona, 30 a Girona i 14 a Lleida.

Mercadona col·labora amb diferents entitats socials catalanes

D’altra banda, Mercadona també destaca que desenvoluparà el pla de Responsabilitat Social, el qual reforça l’aposta pel creixement compartit a través de diferents línies d'actuació sostenibles amb iniciatives com la de disposar d'un sistema de gestió mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus.  

Finalment, i durant aquesta 2017, la companyia ha donat 1.600 tones d’aliments a diferents institucions i entitats socials d’arreu de Catalunya a través de les diferents iniciatives en què ha participat.

En aquest context, també val a dir que la cadena de supermercats col·labora amb més de 30 menjadors socials als quals dona diàriament productes que no són aptes per a la venda, però que sí que estan en perfectes condicions per al consum.


Comentaris

envia el comentari