Mercadona s'emporta el 23% de les compres que realitzem

La companyia valenciana segueix liderant el mercat, amb xifres espectaculars, deixant molt enrere a la competència

Mercadona lidera entre els supermercats, aconseguint l'any 2016 una quota del 23% | Cedida

El negoci de Juan Roig segueix aconseguint espectaculars xifres. Mercadona s'ha convertit, després de vuit anys liderant enfront de la competència, en el supermercat amb més èxit a l'Estat espanyol. Així ho demostren les dades de la quota de mercat, que determinen que la companyia valenciana es va quedar el passat 2016 amb el 23% de tots els diners gastats de les compres realitzades. Després que superés l'any 2009 a Carrefour, Mercadona no ha deixat de créixer, aspecte que no s'esperava el seu propietari el 2001, quan comptava amb un 7,8%, enfront del 16, 3% de Carrefour.

Molts es preguntaran quin és la clau de l'èxit de Mercadona, però els seus directius asseguren que no tenen «una única clau», sinó que es tracta del conjunt del seu funcionament. «Té una logística reconeguda, manté una fantàstica relació amb els proveïdors, especialment amb els de les seves marques blanques. Però el més important és que està de moda entre els clients», afirma Florencio García, tal com recull '20 minutos'.

D'altra banda, explica que han anat adaptant-se a les peticions dels seus clients, donant molta importància a aquest aspecte, la qual cosa ha facilitat a la companyia consolidar la seva imatge de marca. D'aquesta forma, han aconseguit que els propis clients hagin anat «demandant establiments», fins a arribar als 1.614 actuals, repartits per tot l'Estat espanyol, amb un total de 79.000 treballadors.


Comentaris

envia el comentari