IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Mercadona té els sous més alts i Supercor els més baixos

Els sindicats volen començar a negociar aquest mes el conveni dels grans magatzems

Sous mitjans als comerços| Carlos Cortinas - Cinco Días

El 2017 serà un any important en la negociació dels convenis dels comerços, especialment el de les grans superfícies que seran els primers a produir-se. Segons informa Cinco Días, les negociacions podrien començar a finals de gener i marcaran la referència per a la negociació de la resta. Els sindicats tenen com a objectiu pujar els salaris després d'anys de congelació.

Les dades dels convenis actuals de les grans empreses del comerç marquen un salari mitjà base de nou euros l'hora. No obstant això, mentre Supercor paga un mínim d'11.793 euros anuals, Lidl paga un mínim de 15.260 euros, una diferència del 30%. Major encara és la diferència entre els màxims, sent de nou Supercor la que menys paga amb 13.562 euros anuals i Mercadona la que més amb 23.734 euros, una diferència del 75%. A aquests sous basi cal afegir-li certs complements per diferents conceptes. Inditex, per exemple, va repartir part dels seus beneficis l'any passat entre els empleats amb més de dos anys d'antiguitat.

Per al nou conveni, els sindicats plantegen per als grans magatzems, on treballen unes 220.000 persones, una pujada d'entre un 2%, i un 3%. A més, a part dels salaris també plantegen negociar una reducció de les hores anuals incloses en el conveni, la flexibilitat de l'horari laboral i la retribució dels diumenges.


Comentaris

envia el comentari