Mercadona, única companyia espanyola que figura entre els 50 millors 'retailers' del món, i a punt de sortir de la llista

El creixement d'empreses, sobretot xineses, han provocat que la companyia valenciana perdi diverses posicions en aquest important rànquing

Fachada de un establecimiento de Mercadona
Façana d'un establiment de Mercadona | Mercadona

Mercadona és l'única companyia espanyola que figura entre els 50 millors 'retailers' del món, segons la classificació realitzada per Kantar Retail, i que està liderada per la nord-americana Walmart, mentre que Amazon ascendeix a la segona plaça. No obstant això, la companyia de Juan Roig ha perdut set places i se situa aquest any en el lloc 49, mentre que en 2015 va arribar a col·locar-se en el lloc 38 de la classificació.

«La baixada de Mercadona no és conseqüència d'una disminució en el seu rendiment, és a causa de l'entrada de nous 'retailers' internacionals», ha explicat l'analista de Kantar Retail, Álvaro Morilla. Mercadona es manté com a sòlid capdavanter de la distribució espanyola, després d'aconseguir el 24,1% del mercat, en guanyar 1,2 punts de quota durant els vuit primers mesos de 2017, el seu major creixement des de 2012, davant l'embranzida de Lidl i de Carrefour, segons dades de Kantar Worldpanel.

D'aquesta forma, la companyia valenciana capta un de cada quatre euros dels quals es gasten els consumidors espanyols en gran consum, ja que el 70% de les llars compra una vegada al mes la cadena valenciana.

«Mercadona està fent un formidable treball, fent créixer una empresa que semblava haver aconseguit el seu màxim potencial. Ha aconseguit augmentar les vendes gràcies a un increment en el tiquet mitjà, especialment per la innovació i expansió en les seves línies de productes, afegit a una constant expansió en el seu nombre de tendes i el procés de modernització de més de 125 tendes durant 2017», ha explicat Morilla.

Segons l'informe de Kantar Retail, l'empresa valenciana, que va tancar 2016 amb una facturació de 21.623 milions d'euros, augmentarà les seves vendes en un 5% de 2017 a 2022, però el creixement d'empreses sobretot xineses, al costat d'un creixement propi moderat han provocat que la signatura espanyola perdi diverses posicions.

Amazon amenaza el liderazgo

Por su parte, el gigante Walmart se sitúa como el mejor 'retailer' del mundo ante el ataque de Amazon, que ha ascendido tres posiciones para situarse como la segunda mejor empresa del sector a nivel mundial, justo después de adquirir Whole Foods. El informe de la consultora indica que las ventas del gigante del comercio electrónico crecerán a un ritmo del 14% en los próximos cinco años. «Amazon sigue siendo una historia de crecimiento y sigue creciendo por encima del 20% anualmente, por encima de la media de crecimiento del canal 'online'», ha señalado Morilla.

En el tercer puesto del ranking mundial se sitúa la estadounidense Costco, seguida por el grupo alemán Schwarz y por Kroger, Carrefour y Aldi. En la clasificación mundial también figuran multinacionales con presencia en España como Auchan (13), Ikea, que se sitúa en el puesto 24, Apple (26) y la textil sueca H&M, que ocupa el lugar 36.


Comentaris

envia el comentari