Més de 500 víctimes de les càrregues policials ja han posat una denúncia als Mossos d'Esquadra

Dues de les persones ferides, entre ells l'home ferit a l'ull per una pilota de goma, encara es troben en estat greu però estables

El Sistema d'Emergències Mèdiques evacua un dels ferits per la policia espanyola durant l'1-O.
El Sistema d'Emergències Mèdiques evacua un dels ferits per la policia espanyola durant l'1-O. | CatalunyaDiari.cat

Les violentes càrregues policials per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant la celebració el referèndum va deixar fins a 893 persones ferides. El Govern ja va aconsellar públicament a les persones víctimes de les càrregues policials que quan anessin al centre mèdic per ser assistides, demanessin un certificat mèdic per tal de poder posar una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. L'endemà dels fets, dilluns 2 d'octubre, 73 persones ja havien denunciat.. Aquest dijous, 4 d'octubre, ja són més de 500 les denúncies per les agressions i càrregues policials que els Mossos d'Esquadra han rebut, segons informa RAC1. A la ciutat de Barcelona han denunciat més de 130 persones. Una de les persones ferides que es troba en estat greu és l'home que va rebre l'impacte d'una pilota de goma a l'ull, que encara no se sap si podrà recuperar la visió. Els seus familiars han demanat a la ciutadania que, si en tenen, enviïn les imatges del moment per poder denunciar.

El Centre Irídia de Defensa dels Drets Humans, que col·labora amb l'Ajuntament de Barcelona, ha posat a disposició de tothom el correu electrònic victimes1oct@bcn.cat perquè qui necessiti ajuda jurídica o psicològica ho pugui sol·licitar. L'entitat també ha demanat que els ciutadans que disposin de material audiovisual de les càrregues i agressions policials, les enviïn al correu electrònic per tal de recopilar el màxim d'informació possible. 


Comentaris

envia el comentari