IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Més de 100 veïns de Barcelona no poden tornar a casa un any després de marxar de la Mina

La por a represàlies per la mort d'un jove d'un clan gitano de la zona va provocar la fugida

Avui dilluns, 23 de gener, fa un any que més de 400 persones van fugir del barri de la Mina, a Sant Adrià del Besòs, i de Sant Roc, a Badalona. Tot va passar després de l'agressió mortal que va patir un jove del clan de los Baltasares, i que va provocar la fugida dels seus familiars i la resta de membres dels clans gitanos que havien estat implicats en l'agressió: Pelúos, Manolos, Manuel, Zorros i Cascabeles, tal com informa TV3. Al llarg de l'últim any, diverses famílies han anat tornant a les seves cases, però encara hi ha més de 100 veïns que no ho han fet i que, probablement, no ho faran mai, d'acord amb el que la llei gitana estableix en casos d'homicidi.

Els reporters de la televisió pública de Catalunya han pogut parlar amb alguns dels veïns que van marxar de la zona, que han afirmat que «Això s'ha d'acabar, que afecti nens, avis... No hi estic d'acord. Mai havia pensat que marxaríem d'aquesta manera, deixant la nostra feina, els nostres pisos. Estar tirats tres o quatre mesos, dormint en cotxes fins que vam trobar un pis d'okupes per ficar-nos, i així estem des de fa un any. D'okupa a okupa». Un altre veí va explicar que «Volem pagar lloguer, llum, aigua. Volem estar en aquest poble. Volem que ens posin a Benestar Social, que ens ajudin a buscar-nos pis, que els donem les nostres cases. Pis per pis. Que no estiguem més d'ocupa», i denuncien la manca d'atenció de les administracions públiques, a qui acusen d'haver-los deixat abandonats.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, ha explicat que el municipi només els pot ajudar amb altres pisos de la mateixa localitat, cosa que no resoldria els seus problemes. Segons Callau, «L'ajuntament no els va prometre pis per pis, el que vam dir és que treballaríem, perquè l'ajuntament no té pisos fora de Sant Adrià, qui té pisos fora de Sant Adrià és la Generalitat».


Comentaris

envia el comentari