IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Més de 32.000 alumnes faran la selectivitat aquesta setmana

Per primera vegada, 2.892 estudiants faran la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als estudis d’educació infantil i primària

32.000 alumnes catalans faran aquesta setmana els exàmens per entrar a la universitat  | Cedida

26.837 estudiants de segon de batxillerat i 2.474 de cicles formatius de grau superior s’examinaran de les proves d’accés a la universitat (PAU) entre el dimarts i el dijous d'aquesta setmana. Dissabte, 2.892 se sotmetran a les primeres proves d’aptitud personal per accedir als estudis d’educació. En total, seran més de 32.000 alumnes. Les PAU es divideixen en la fase general, obligatòria i amb cinc exàmens, i l’específica, voluntària per a tots els estudiants i que serveix per pujar nota. Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU podran entrar a la universitat. Les notes se sabran el 28 de juny.

En la fase general, els alumnes s’examinen de quatre matèries comunes (llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera, història o història de la filosofia) i una matèria a escollir que estarà vinculada a les matèries comunies d’opció. Així els estudiants podran escollir entre matemàtiques, llatí, història de l’art o història i fonaments de les arts, i matemàtiques aplicades a les ciències socials. En la fase específica, que poden fer els alumnes de batxillerat i també els procedents de cicles formatius de grau superior, es podran examinar de fins a tres matèries de modalitat entre 21 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcularà la nota que pot arribar als 14 punts. 

La prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació Infantil i Primària es desvincula, enguany, de les PAU i per primera vegada de la selectivitat. Els aspirants a mestres hauran de fer dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític i una altra de competència logicomatemàtica. Aquestes proves les hauran de passar tots els alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior que vulguin cursar estudis d’educació infantil o educació primària, és a dir, 2.892 estudiants. 

Les PAP seran el dissabte 17 de juny al matí, en cinc seus ubicades a Barcelona, Bellaterra, Girona, Tarragona i Lleida. Per superar la PAP amb la qualificació d’apte, cal que la mitjana aritmètica dels dos exàmens sigui de 5 sobre 10, i per poder fer la mitjana, cal que cadascun dels exàmens tingui una qualificació igual o superior a 4. La PAP té validesa indefinida. 
Els alumnes podran consultar els resultats de les proves a partir del 28 de juny per internet. Tots els estudiants que treguin més d’un 9 a la fase general, rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari