IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Més de 500 menors, pendents d'una família d'acollida a Catalunya

Un centenar d'aquests infants tenen menys de sis anys

A Catalunya, 550 menors de divuit anys es troben en situació d’espera per poder ser acollits per una família i un centenar d’ells tenen menys de sis anys. Aquesta és una situació que va en augment, ja que el nombre de nens acollits per una família s’ha doblat durant els últims deu anys i el passat 2015 ja van ser 1.034 infants. Paral·lelament també han incrementat el nombre de famílies acollidores que s’ocupen dels nens mentre els seus pares biològics no se’n poden fer càrrec, i des del 2004 fins al 2015 han passat de 363 a 628. Aquestes són unes dades detallades en un informe sobre l’acolliment familiar a Catalunya presentat per l'Institut de Treball Social i de Serveis Socials (Intress).

El document ha estat presentat en el marc de la campanya «Deixa’t acollir per un/a nen/a», en què diverses famílies acollidores i joves que han estat acollits expliquen com ha estat la seva experiència. L’objectiu és fer arribar a la ciutadania que existeix l’opció de l’acolliment familiar i en què consisteix.

Si bé no existeix un perfil concret de família acollidora, sí que han de complir uns requisits bàsics. Aquestes persones han de trobar-se en ple exercici dels drets civils, ser més grans de 25 anys i tenir-ne com a mínim catorze més que la persona acollida. A més, han de disposar d’una situació afectiva equilibrada i de temps per tenir cura de l’infant, com també tenir una actitud educativa i un entorn familiar socialitzador.

El procés de valoració de les famílies comença després de presentar la sol·licitud i inclou entrevistes personals, assistència a formacions específiques i una valoració psicosocial, que permetran determinar les característiques de la família i el tipus d’acolliment més idoni. Existeixen cinc tipus d’acolliments familiars: d’urgència, simple, permanent, unitat convivencial d’acció educativa i de caps de setmana i vacances, tal com explica en aquest article el Diari Ara. 


Comentaris

envia el comentari