IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les tres persones més riques de Catalunya

Catalunya és la segona comunitat amb més rics: té 22 noms a la llista Forbes que sumen 15.000 milions

El propietari de Cirsa, Manuel Lao, és aquest any la primera fortuna de Catalunya
El propietari de Cirsa, Manuel Lao, és aquest any la primera fortuna de Catalunya | Cedida

El 2016 Catalunya reunia el nombre més gran de fortunes de l'Estat, amb un total de 27, per sobre de les 25 que tenia Madrid. Aquest rànquing es va tancar el 30 de setembre, curiosament, just un dia abans de la celebració del referèndum a Catalunya, fet que va provocar la marxa d'algunes empreses. Pel que fa al rànquing de Catalunya les tres persones més riques són:

— Manuel Lao, el propietari de Cirsa, amb 2.400 milions d'euros, 400 més que fa un any.

— El segon més ric és el fundador i major accionista de Mango, Isak Andic, amb 2.300 milions d'euros el 2017, enfront dels 3.200 milions que tenia el 2016.

— I el tercer lloc l'ocupa el fundador de Pronovias, Alberto Palatchi, amb una fortuna de 900 milions d'euros (750 milions d'euros el 2016).

En relació al procés sobiranista, 'Forbes' ha destacat que l'empresa més important dins les grans fortunes catalanes que ha optat per traslladar la seva seu fora de Catalunya, és Catalana Occidente, controlada per la família Serra i, en menor mesura, per la família Juncadella. No obstant això, 'Forbes' no ha especificat la fortuna dels propietaris de l'asseguradora.Tot i això, Catalunya continua sent la segona comunitat d'Espanya que més grans fortunes acumula, i en xifres absolutes seria la tercera per darrere de Galícia, gràcies al pes d'Amancio Ortega (fundador d'Inditex, l'home més ric d'Espanya i un dels més rics del món), ja que compta amb vuit milionaris amb un total de 80.000 milions, seguida de Madrid amb 29.000 milions.

 

Comentaris

envia el comentari