IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els metges catalans demanen que no es dubti de la seva certificació dels ferits

El president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya ha retret que no es pot posar en dubte la seva professionalitat

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari

El president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), Josep Vilaplana, ha demanat aquest divendres que no es posi en dubte la professionalitat i independència dels facultatius a l'hora de certificar els ferits de l'1 d'octubre: «Els metges catalans van certificar el que van veure». En un comunicat, davant informacions dispars sobre el nombre i estat dels ferits, Vilaplana ha retret que no es pot posar en dubte la seva professionalitat perquè «actuen sota un codi deontològic per atendre i diagnosticar pacients».

El president del CCMC ha manifestat: «L'1 d'octubre va haver-hi persones ferides a Catalunya, amb lesions més o menys greus, però ferides». Vilaplana ha afirmat que, independentment del nombre concret de ferides de major o menor gravetat, «la qüestió a plantejar-se és si la repressió policial duta a terme pel Govern espanyol és la resposta adequada per part d'un estat democràtic i del segle XXI». El CCMC ha assegurat que aquestes informacions sobre els ferits seran tramitades al Col·legi de Periodistes de Catalunya, i ha dit que s'ha encarregat als serveis jurídics que avaluïn les possibles accions legals a emprendre.


Comentaris

envia el comentari