IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El mètode '4-7-8' per quedar-te adormit en menys de 60 segons

Les nits d'insomni poden solucionar-se amb una senzilla tècnica que consisteix a controlar la respiració

Podemos conseguir dormirnos tan rápido como queremos
Podem aconseguir adormir-nos tan ràpid com volem. | Cedida

Què fer en aquestes nits en les quals hem de dormir però no podem? L'endemà cal matinar, sabem que és hora de dormir, però sembla que el nostre cos no opina el mateix. Malgrat estar sense energies, som incapaços d'agafar el son. Existeixen infinitat de suposats remeis casolans per aconseguir dormir en un moment. Hi ha qui beu un got de llet calenta abans de ficar-se al llit, uns altres opten pel típic truc de contar ovelletes, però la veritat és que cap d'aquestes coses ens ajuden tant com desitgem. No obstant això, existeix un mètode bastant efectiu i consisteix a controlar la respiració.

Aquest truc és conegut com el '4-7-8'. Per dur-ho a terme hem de començar inhalant. Cal col·locar la llengua de forma relaxada fent que estigui en contacte amb el paladar, llavors prenem aire pel nas mentre comptem fins a 4 mentalment. Després d'això haurem de contenir l'aire durant 7 segons, cosa que permet al cos absorbir l'oxigen i començar a relaxar-se. Finalment solament ens queda exhalar. Haurem de treure tot l'aire per la boca mentre comptem fins a 8, de nou, mentalment.
 

Perquè el mètode sigui efectiu haurem de repetir-ho de forma habitual al matí i a la nit, d'aquesta forma s'aconsegueix condicionar el cos i optimitzar l'efecte. Al principi realitzar 4 repeticions al matí i 4 a la nit hauria de ser suficient. Després de dos mesos serà més efectiu si es fan 8 repeticions a cada moment.


Comentaris

envia el comentari