IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El detingut pel cas Alcàsser va assegurar que «es generaria un autèntic escàndol» quan sortís a la llum la veritat

L'acusat va afirmar que el cas «amb una mica de cervell es pot resoldre»

Miguel Ricart, asesino de las niñas de Alcàsser
Miguel Ricart, detingut per l'assassinat del crim d'Alcàsser | Cedida

Miriam, Toñi i Desirée són les tres víctimes que van ser segrestades, violades i assassinades quan eren menors d'edat, fa més de quinze anys. Es tracta del crim d'Alcàsser, el qual encara no ha estat resolt perquè no se sap on està Antonio Anglés, un dels culpables. D'altra banda, sí que es va detenir a Miguel Ricart, un dels implicats en el crim que mai va donar per vàlida la versió publicada.

«La veritat, saps que no ha sortit»

El programa 'Alerta 112' d'Antena 3, va recuperar les paraules de Ricart en una entrevista que se li va fer, l'any 1999, un cop havia entrat a presó, on ell defensava la seva innocència i assegurava que «es generaria un autèntic escàndol» quan s'assabentés de la veritat. «A mi no m'acusen d'assassí, jo tinc la meva consciència tranquil·la. La veritat, saps que no ha sortit», va indicar amb seguretat.

A més, va afirmar que encara que es tracti d'un cas complicat «amb una mica de cervell es pot resoldre». El detingut considera que no s'han utilitzat tots els recursos que tenien a la seva disposició per resoldre el cas i que «no han ficat gens de ganes i, encara menys, voluntat».
 

Desirée, Miriam y Antonia, las tres niñas víctimas mortales
Desirée, Miriam i Antonia, les nenes d'Alcàsser | Cedida

No li van fer les proves de la veritat

Ricart assegura que mai li van sotmetre a proves com el polígraf o la del pentotal sòdic que demostren la veracitat de les declaracions perquè «és innocent» i les autoritats no el volien «fer fora». D'aquesta manera, ha deixat clar que els resultats de les proves serien negatius, segons ell indica.

Miguel Ricart en 2013 a su salida de prisión
Imatge de Miguel Ricart el 2013, quan va sortir de la presó | Cedida

El principal culpable, desaparegut

L'acusat també va al·ludir a Antonio Anglés, el principal autor del crim, que encara no se sap on està. No obstant això, el detingut ha remarcat que «no va sortir d'Espanya». Per tant, sembla que ell té molt clar on es troba: «El van matar aquí, probablement la Guàrdia Civil, perquè no parlés».


Comentaris

envia el comentari