Un militar i una independentista es casen a Osona

«Hi ha gent que va traient llaços grocs..., doncs nosaltres ens unim en matrimoni, amb ideologies diferents»

Maribel, amb una estelada, i Alexis, amb la bandera espanyola, fent-se un petó el dia del seu casament
Maribel, amb una estelada, i Alexis, amb la bandera espanyola, fent-se un petó el dia del seu casament | Cedida

Diuen que en l'amor no importen les edats, la distància o, fins i tot, les ideologies polítiques. Aquest últim cas és el de l'Alexis i la Maribel, que el passat 15 de setembre es van casar a Osona. Ell, un militar de 30 anys destinat a Sant Climent Sescebes i espanyolista. Ella, una noia de 34 anys de Centelles i independentista.

El programa 'Islàndia' de RAC1 ha donat a conèixer el cas d'aquesta parella que el dia en què es van donar el «sí, vull» es van fotografiar fent-se un petó embolicats amb una estelada i una bandera d'Espanya. «La foto amb l'estelada i la bandera espanyola va ser una idea del nostre fotògraf de boda. Hi ha gent que va traient llaços grocs..., doncs nosaltres ens unim en matrimoni, amb ideologies diferents», reconeixen.

1-O: Ella vota, ell es queda a casa

La parella, que té un fill de pocs mesos, es va conèixer el mes de juliol de l'any passat i, per tant, van viure plegats el referèndum de l'1-O. «L'1 d'octubre ja estava embarassada. Vaig anar a votar i la mare de l'Alexis, que és canària, també. Ell es va quedar a casa i no em va dir res. Jo respecto que ell no és independentista i ell em respecta a mi. De vegades parlem del tema i xoquem, però intentem evitar-lo», explica Maribel.

Alexis, per la seva banda, reconeix que «l'1-O em vaig quedar veient el que passava a la tele. Sempre he pensat que es van equivocar enviant els antiavalots, clarament. El que li vaig dir a ella, veient les imatges, és 'ves i torna, no et quedis allà'».

Cap bandera al balcó

L'Alexis diu que no és independentista i que la seva bandera és l'espanyola. Ella, en canvi, sempre ha fet gala del seu independentisme. De moment, però, sembla que porten bastant bé el tema i totes les discussions les acaben solucionant, sobretot pensant en el seu fill. El primer acord al qual han arribat: cap bandera penjade al balcó.

«Quan l'Alexis va venir a viure amb mi jo tenia l'estelada al balcó. La vaig haver de treure perquè s'havia fet malbé. Ara la situació és que, de moment, no hi ha cap bandera», explica Maribel. «La idea que vaig proposar va ser tenir la senyera i una de les Illes Canàries. Al final vam acordar no posar-ne cap, perquè no volem influir en el nostre fill. Em fa por que altres nens apartin el meu fill perquè els seus pares pensen d'una manera diferent», diu Alexis.


Comentaris

envia el comentari