IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Escola Mare de Déu de Montserrat de Terrassa guanya el Premi Ensenyament 2018

Més del 97% d'alumnes procedeixen de famílies immigrades

Una responsable de l'Escola Mare de Déu de Montserrat de Terrassa.
Una responsable de l'Escola Mare de Déu de Montserrat de Terrassa. | CatalunyaDiari.cat

L’Escola Mare de Déu de Montserrat de Terrassa, al Vallès Occidental, ha estat guanyadora, aquest passat dimarts 8 de maig, de l’onzena edició del Premi Ensenyament 2018, un dels reconeixements més prestigiosos en l’àmbit educatiu català.

El guardó, que concedeix la Fundació Cercle d’Economia i l'Obra Social 'La Caixa' i que està dotat amb 15.000 euros, valora la capacitat de la comunitat educativa d’aconseguir l’èxit escolar amb un context socioeconòmic molt precari.

Èxit escolar malgrat el context socioeconòmic precari

Així doncs, el jurat li ha atorgat el primer premi, després de valorar la capacitat que ha tingut la comunitat educativa d'aconseguir que els 214 alumnes de l'escola aconsegueixin l'èxit escolar, malgrat la complexitat per la seva gran diversitat. I és que l’Escola Montserrat, situada en un barri perifèric de Terrassa,  té més del 97% dels alumnes de famílies immigrades, sobretot de zones rurals del Marroc.

Un premi que no hagués estat possible sense la implicació dels pares, avis i, fins i tot, veïns en la formació i el bon funcionament del centre educatiu. De fet, a les classes, a banda de mestres i professors, també hi ha pares i mares. Aquest és el cas de la Malika, una mare que ajuda a la classe d’anglès de tercer de Primària, on va la seva filla.

Segons informa TV3, al centre hi ha un adult per cada 5 nens, entre professors, tutors i voluntaris, el que els permet dividir la classe en petits grups i crear vincles més forts dins i fora de l’aula. Una de les mestres del centre, Aina Alberola, destaca que el fet que hi hagi «referents per als nens» a classe els fa venir més ganes d’aprendre.

El Col·legi Mare de Déu dels Àngels de Barcelona rep el segon premi

Tanmateix, el paper de tota la comunitat és molt important, per això fan assemblees amb tot l'alumnat de l'escola, on fins i tot els veïns poden participar-hi, i on es tracten, sobretot, temes per millorar la convivència.

I és que, tal com diu la directora del centre, Núria Marín, «hem de tenir molt clar que el nen ha de tenir èxit acadèmic però que aquest èxit acadèmic no el tindrà si no va acompanyat que hi hagi un clima escolar d'una convivència en clau d'excel·lència».

El segon premi ha estat per al Col·legi Mare de Déu dels Àngels de Barcelona, que rebrà un guardó dotat amb 8.000 euros. Els centres educatius finalistes han estat l'Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, l'Institut Escola del Treball i l'Institut Pau Claris, tots tres de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari