IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La millor marca blanca a Catalunya, segons els consumidors

Aquest és el producte de marca blanca que arrasa en supermercats catalans. Saps de quin parlem?

És la millor del mercat en relació qualitat-preu.
És la millor del mercat en relació qualitat-preu. | Unsplash

Els productes de marca blanca sempre han tingut molt mala consideració entre els consumidors, a causa de la històrica (i errònia) creença que un preu més baix implica pitjor qualitat. Però aquesta opinió ha anat canviat en els últims anys a causa de l'èxit que han aconseguit algunes marques blanques gràcies al boca a boca a les xarxes socials.

Aquesta popularitat s'ha vist recolzada per les anàlisis positives de productes d'organitzacions tan prestigioses com l'OCU, que destaquen la qualitat d'aquests articles low cost. Però quin és la millor marca blanca a Espanya segons els consumidors? T'ho expliquem a continuació.

 

La millor marca blanca dels supermercats catalans

Els productes de marca blanca van gaudir de gran popularitat durant uns anys, fins al punt d'arribar a desbancar als productes de primeres marques quant a volum de compres.

En l'últim any s'han estancat, però segueixen ocupant un gran percentatge de la facturació dins del mercat espanyol. Els últims estudis afirmen que les marques blanques ocupen el 39,5% de les vendes dels nostres supermercats, sent així un dels països amb major venda d'aquest tipus de productes, superat solament per Regne Unit.

Aquest resultat es deu en gran part a l'èxit de les marques blanques d'un supermercat en concret, que malgrat la dura competència lidera amb molta diferència les vendes d'aquests productes. Es tracta de ni més ni menys que el gegant Mercadona, que es porta un 43,5% de la facturació total. Li segueix el grup Dia amb tan sols un 16,2%, fent més palès l'èxit de l'empresa valenciana.I és que precisament Mercadona ha aconseguit estar entre els millors supermercats catalans gràcies a la popularitat dels seus productes de marca blanca, que destaquen per la seva qualitat a molt baix preu. Per tant, Hacendado es podria considerar la millor marca blanca a Espanya tenint en compte el seu volum de consum.

 

Los productos Hacendado son de los favoritos de nuestro país.
Els productes Hacendado són dels favorits del nostre país. | Mercadona

 

Els articles més populars de Mercadona

La venda de productes de marca blanca de Mercadona es troba propera al 60% del total, significant que 6 de cada 10 articles comprats en el supermercat són de la seva pròpia marca. La major part d'ells corresponen al sector de drogueria, corresponent per tant a Deliplus, la que podria ser la millor marca blanca a Espanya en la categoria de productes de drogueria.

 

Alguns dels seus productes de més èxit són articles com la crema anti edat Sisbela, que per tan sols 5 euros ofereix el mateix compost que altres productes de primera marca que es venen a més de 80 euros. El paper higiènic Hisendat, alguns cosmètics i els productes per al pèl Deliplus són uns altres dels seus productes més sol·licitats.

 

Quant a alimentació, els consumidors arrasen amb tota la gamma de productes Hacendado. Triomfen els productes sense gluten, amb el pernil envasat i les safates d'embotits, les pizzes, les terrines d'hummus i guacamole, els gelats, les clares d'ou i els productes de fleca.

Els milors productes de marca blanca a Mercadona

Així mateix, a les preferències dels compradors per aquests productes se li uneixen les valoracions positives que es desprenen de les anàlisis realitzades per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

 

L'organització va presentar l'any passat un llistat amb els 10 millors productes de marca blanca del mercat espanyol, entre els quals es trobaven 3 articles procedents de Mercadona:

 

Llet Hacendado

La llet Hacendado no solament es considera un dels millors productes de marca blanca a Catalunya, sinó que supera fins i tot als de primeres marques. En un altre rànquing realitzat per la mateixa OCU, la llet semidesnatada marca Hacendado es posiciona en primer lloc com la millor llet del mercat català.

 

Es presenta com el millor quant a relació qualitat-preu, ja que els seus valors nutricionals ideals i la seva bona qualitat superen en creixes el preu pel qual es poden adquirir: tan sols 0,58 euros el litre. Hacendado es converteix llavors en la millor blanca a Catalunya en quant a llet.

 

Leche semidesnatada de Hacendado
Llet semidesnatada d'Hacendado. | OCU.org

 

Oli d'oliva verge Hacendado

L'oli d'oliva verge de la marca blanca Hacendado és un dels més populars de la cadena i a més dels més econòmics del mercat. A 4,16€ el litre, destaquen d'aquest oli la seva qualitat i sabor a una relació qualitat-preu immillorable.

 

Al seu web destaquen l'origen nacional d'aquest oli, avalat per l'auditora Det Norske Veritas (DNV-GL), que certifica que totes les olives provenen 100% de camps espanyols. El producte està elaborat en la localitat de Brenes, a Sevilla, i és un exemple del compromís al projecte de Cadena Agroalimentària Sostenible.

 

Aceite de oliva de Hacendado, Mercadona
Oli d'oliva d'Hacendado, Mercadona | Cedida

 

Bolquers Deliplus

Entre els millors productes de marca blanca valorats per l'OCU es troben els bolquers de la marca blanca en drogueria de Mercadona, Deliplus. Però aquests a més lideren el rànquing dins de la seva categoria segons la classificació de la mateixa organització, convertint-se en els millors bolquers que es poden trobar en supermercats a Catalunya.

 

Aquests són unisex, vénen en diferents formats segons l'edat i es poden adquirir per 16 euros. Destaquen en absorció, control de fugides, comoditat i no presenten tòxics.

 

Pañales Deliplus de Mercadona
Bolquers Deliplus de Mercadona. | OCU.org

 


Comentaris

envia el comentari