IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els 25 millors cursos sobre psicologia en línia i gratuïts

La formació més completa que pots trobar a internet en aquest àmbit d’estudi, sense que et costi ni un euro

Cursos no presencials que et permetran formar-te en aquest àmbit
Cursos no presencials que et permetran formar-te en aquest àmbit | Cedida

L’oferta de cursos per internet ha augmentat molt durant els darrers 10 anys, perquè molts estudiants constaten els beneficis de la formació no presencial. Darrerament, cada cop més universitats s’interessen per aquest model de formació, perquè veuen que desperta molt d’interès.

La formació en línia és molt útil per a les persones que no tenen prou temps o que tenen incompatibilitats horàries per anar a classes presencials. D’aquesta manera, poden continuar amb els seus estudis i formació amb un model que ofereix una gran flexibilitat horària.

  • També et pot interessar: Les 10 carreres amb menys dificultat que es poden cursar a les universitats espanyoles

La formació en línia fa que la gent pugui accedir més fàcilment als coneixements

Tot i que molta gent podria creure una altra cosa, el gran ventall de formació que ofereixen els centres universitaris no només inclou graus —o llicenciatures—, postgraus i màsters: a banda, també disposen d’un gran nombre de cursos que estan pensats per introduir un tema concret o per aprofundir-hi.

El món de la tecnologia ha fet possible que la gent pugui accedir a aquests cursos sense que importi on sigui. Així doncs, un ciutadà de qualsevol indret, com ara Buenos Aires, té la possibilitat de fer un curs per internet d’una universitat espanyola. Fa uns anys això hauria estat totalment inconcebible.

De quina manera es fa la inscripció?

Com que el saber no fa cap nosa, tot seguit et presentarem un recopilatori dels millors cursos en línia i gratuïts que hi ha a la xarxa. Si hi vols participar, t’hauràs de registrar a les pàgines concretes que els ofereixen.

Aleshores, per poder accedir a cada curs hauràs de clicar damunt del títol de l’acció formativa, que et farà arribar a la pàgina on s’impartirà el curs.

Empreses i formació bonificada

A banda de trobar cursos gratuïts a les pàgines de moltes institucions, també hi ha diversos centres educatius que donen l’oportunitat de dur a terme formació bonificada —és a dir, sense cap cost per als treballadors—, a través del crèdit formatiu que proporcionen alguns organismes públics.

L’INESEM Business School és un dels centres que ofereix aquesta opció. Disposa d’un catàleg enorme de cursos en línia centrats en especialitats diverses, com ara la psicologia. Les empreses i també els treballadors en actiu poden cursar-los sense haver de pagar. Si vols més informació, pots contactar l’INESEM mitjançant aquest enllaç. Tot seguit, doncs, pots trobar una recopilació amb els millors 25 cursos no presencials sobre psicologia.

Els 25 millors cursos sobre psicologia en línia —i gratuïts!

Sense més dilació, donem pas al llistat que conté els millors cursos de psicologia totalment gratuïts que s’ofereixen a través d’internet. La majoria estan en castellà, tot i que n’hi ha alguns en anglès —en aquests casos ho hem indicat.

Els millors cursos sobre psicologia que pots trobar a la xarxa
Els millors cursos sobre psicologia que pots trobar a la xarxa | Agències

 

1.  Ser més creatius

Impartit per: UNAM, Universitat Nacional Autònoma de Mèxic

L’objectiu d’aquesta formació és estimular el pensament creatiu dels alumnes. En concret, les lliçons que conté els proporcionen les eines que els calen per dotar-se d’un pensament divergent. Un cop acabada la formació, els alumnes podran crear idees innovadores i proporcionar solucions originals en diversos àmbits vitals.

2. Mindfulness: ajuda per regular les emocions

Impartit per: UMA, Universitat de Màlaga

Aquest interessant curs en línia ens aproxima a la intel·ligència emocional a través de la pràctica del Mindfulness, una pràctica molt antiga que ara també es fa servir com a tècnica terapèutica perquè resulta molt positiu per al benestar emocional de les persones.

Com que ofereix un entrenament per centrar millor la nostra atenció en una sola cosa concreta i ajuda a regular correctament les emocions, permet tractar problemes diversos com ara l’estat d’ànim negatiu o l’estrès i l’ansietat. En aquest curs en concret, tindràs una aproximació a les habilitats emocionals més adaptatives i, així, seràs capaç de regular més efectivament i d’entendre millor l’estat de les teves emocions.

3. Processos cognitius bàsics

Impartit per: IAEU, Instituto de Altos Estudios Universitarios en Abierto

El curs, que dura 20 hores, vol ajudar a entendre millor diferents conceptes que parlen de les percepcions, les sensacions i les representacions de la ment, i la integració que se’n fa a l’aparell psíquic. Mitjançant diversos vídeos, es du a terme un repàs dels fonaments de la psicologia cognitiva.

4. Psicologia positiva

Impartit per: UNIMET, Universitat Metropolitana de Veneçuela

Amb aquesta formació podràs gaudir d’una comprensió més efectiva sobre la teva vida, els teus objectius o les actituds que tens, per adaptar-te millor a la realitat i controlar el teu benestar emocional. El curs s’imparteix en forma de videoclasses i consta d’un contingut fonamentat en l’evidència científica.

5. Psicologia infantil

Impartit per: Edutin

Edutin ofereix aquesta formació sobre psicologia infantil que pot ser molt útil per als pares, perquè comparteix algunes nocions essencials de l’educació efectiva per als infants. Els progenitors podran trobar-hi diversos temes molt interessants, com la sinceritat i la mentida de l’infant, el valor que té l’esforç i la gestió emocional correcta.

6. Descifrando el mundo de las drogas

Impartit per: Universitat Hebraica

Un gran nombre de països comparteixen la gran problemàtica social que representa l’addicció a la droga, una substància que pot destrossar l’existència dels seus consumidors i del seu entorn. Per aquesta raó, hi ha moltíssims estudis que examinen els efectes que té, les característiques que presenta i com es poden abordar els conflictes que causa de la manera més efectiva.

Aquest curs en línia, en concret, es concentra en l’aspecte afectiu i econòmic dins de l’àmbit familiar i social, i esmenta la rellevància de l’educació per tal de lluitar contra aquest fenomen, en l’àmbit familiar, escolar i de la comunitat.

7. Demència i Alzheimer

Impartit per: Universitat de Cantàbria

Moltes persones de la tercera edat pateixen Alzheimer, una malaltia degenerativa. En aquesta formació es té l’objectiu d’oferir coneixements elementals de farmacologia, neurologia i neuropsicologia que es poden vincular amb aquest mal. El curs està concebut per a professionals de l’àmbit de la salut, com ara els psicòlegs.

8. Desenvolupament de la Intel·ligència

Impartit per: UTPL, Universidad Técnica Particular de la Loja

El centre formatiu que ofereix aquest curs és la Universidad Técnica Particular de la Loja, i ajuda a capacitar els alumnes perquè entenguin millor les necessitats dels individus a l’hora de desenvolupar-se correctament a nivell cognitiu i psíquic.

Presenta un total de 6 classes en format de vídeo que ajuden l’alumne a ampliar els seus coneixements sobre la matèria i a entendre millor la influència que té l’entorn i els fonaments genètics per al desenvolupament de la intel·ligència.

9. Desastres naturals

Impartit per: Universitat de Xile

La  gestió de l’estrès durant un desastre natural constitueix, sense cap mena de dubte, un tema apassionant que desperta molt d’interès. Aquest curs, en concret, permet aprofundir en aquesta inquietud sense que l’estudiant hagi d’assumir cap cost. L’únic que cal per dur a terme el curs són les ganes d’aprendre i disposar de connexió a internet.

10. Desenvolupament humà

Impartit per: UPV, Universitat del País Basc

L’objectiu principal d’aquest curs universitari és difondre els fonaments teòrics en què es basa l’enfocament del desenvolupament humà local, en temàtiques com ara l’economia social, les societats equitatives i la igualtat de gènere. Així, l’alumnat adquireix els fonaments que requereix el canvi institucional —inclosos els seus actors i estructures necessàries—, que integren aquest desenvolupament. El curs dura al voltant de les 6 setmanes.

11. Diagnòstic en Psicopedagogia Clínica

Impartit per: IAEU, Instituto de Altos Estudios Universitarios en Abierto

L’imparteix un equip de catedràtics de la UBA, la Universitat de Buenos Aires, i té com a objectiu transmetre als estudiants el coneixement sobre com abordar a nivell clínic els problemes d’aprenentatge que poden experimentar adolescents i infants. El programa dura un total de 25 hores i conté elements multimèdia que li donen un toc més amè a la formació.

Aquest curs tracta dels problemes d'aprenentatge de nens i adolescents
Aquest curs tracta dels problemes d'aprenentatge de nens i adolescents | Anime-manga

 

12. Psicobiologia de l’estrès

Impartit per: IAEU, Instituto de Altos Estudios Universitarios en Abierto

L’estrès és un fenomen originat per moltes causes diverses i influït per diverses variables ambientals i també biològiques. Aquesta formació es dedica a analitzar sobretot aquest últim factor, posant èmfasi en la manera en què les emocions que sentim poden regular el nostre cos. Dura al voltant de 12 hores i la imparteix el professor del Departament de Psiquiatria i Psicobiologia Clínica de la Universitat de Barcelona Manuel Valdés Miyar.

13. Coaching

Impartit per: URP, Universidad Ricardo Palma

El coaching pot posar-se en pràctica en diferents àrees vitals dels individus, i està enormement vinculat amb el benestar, així com amb el desenvolupament personal. En concret, aquesta formació acosta els estudiants als fonaments d’aquesta disciplina i, a banda, parla d’algunes tècniques que contribueixen a fer que les persones adquireixin més consciència d’allò que necessiten i que és prioritari, per tal d’aconseguir planificar millor els objectius i metes que volen aconseguir.

14. Teràpia familiar

Impartit per: IASE, Instituto Avanzado Salud y Educación

Es tracta d’un curs basat en la teràpia sistèmica. Això vol dir que es fixa molt en la comunicació i la relació que existeix a l’entorn familiar, que s’entén com un sistema d’interacció. Per aquesta raó, aborda la problemàtica familiar de manera holística, i ofereix als estudiants els coneixements i les estratègies que els calen per enfrontar-se a la realitat dels sistemes familiars, que podrien entrar en conflicte a causa de diversos desajusts.

15. Psicologia criminal

Impartit per: Teachlr

La següent formació gratuïta sobre psicologia està enfocada en l’àmbit de la psicologia criminal. Ofereix una introducció destinada als psicòlegs però també als professionals del sector de la ciència forense i criminal. Entre les lliçons que ofereix, destaquen les que se centren a oferir teories explicatives relacionades amb les agressions humanes, el vincle que hi ha entre el comportament criminal i la biologia i, finalment, les relacions que existeixen entre els delictes i l’entorn sociofamiliar.

A banda, també es duu a terme una anàlisi d’alguns casos reals, com el de Cayetano Santos Gordino —el Petiso Orejudo— o el de la nena assassina Mary Bell. Per aprofundir en aquests casos, pots llegir aquests articles:

  • Els 5 casos de nens assassins que han marcat la història

16. Introducció a la tècnica del perfil criminològic —profiling

Impartit per: IAEU, Instituto de Altos Estudios Universitarios en Abierto

La Introducció a la tècnica del perfil criminològic —o profiling— dura 15 hores i es dirigeix a la gent que vulgui descobrir i aprendre com funciona aquesta forma d’investigació criminològica que detecta i determina els trets més rellevants i característics de la personalitat, del comportament i de les relacions socials d’alguns delinqüents.

17. Psicologia social

Impartit per: Universitat Wesleyana

Es tracta d’una formació universitària sense cap cost econòmic que contempla problemàtiques i temàtiques variades de tipus social. Si t’interessa la psicologia social la formació pot ser-te molt útil: a banda de presentar-te les teories clàssiques i els experiments d’aquesta branca psicològica, també et parla de les investigacions recents i dels seus resultats, amb informació actual que t’ajuda a mantenir-te al dia.

18. Psicografologia

Impartit per: Teachlr

Aquesta formació ajuda a aprofundir en la interpretació dels gràfics i està indicada per al públic de totes les edats. Per aquesta raó, s’examinen les classes d’esbossos i dibuixos i el significat que se’n pot deduir. Està oberta a tothom que tingui interès per saber més coses sobre aquesta temàtica.

19. Enfrontant la violència

Impartit per: Universitat Metropolitana de Veneçuela

Avui en dia, la violència roman com un dels problemes socials més freqüents. Aquesta formació, en concret, contempla aquest tema i, sobretot, la violència de gènere. Ens aporta les eines indispensables per entendre d’una manera més àmplia aquesta problemàtica i és molt útil per ajudar a distingir violència de conflicte.

Hi ha cursos que se centren en la temàtica de la violència
Hi ha cursos que se centren en la temàtica de la violència | CatalunyaDiari.cat

 

20. Intel·ligències Múltiples

Impartit per: Aulafácil

Howard Gardner va formular la teoria de les intel·ligències múltiples, que ha constituït un paradigma extremadament influent per a la psicologia perquè planteja que els humans disposen de classes d’intel·ligència diferents, i no una de sola. Com a exemple d’això, podríem parlar d’algú que podria comptar amb una intel·ligència musical molt pronunciada però que no destacaria en intel·ligència lògica-matemàtica. La formació fa un repàs dels fonaments en què descansa la teoria i de les aplicacions pràctiques potencials que té.

21. PAP: Primers Auxilis Psicològics

Impartit per: UAB, Universitat Autònoma de Barcelona

La Universitat Autònoma de Barcelona és una institució educativa que gaudeix de molt de renom. Aquest curs en anglès —tot i que es pot seguir amb subtítols en castellà— dona la possibilitat de fer una introducció i capacitació a totes aquelles persones que estiguin interessades en les aplicacions de PAP, primers auxilis psicològics. Es fa amb la col·laboració del Centre de Crisi de Barcelona, i és ideal per assistir els individus enfrontats a situacions estressants, com experiències traumàtiques, agressions, accidents de trànsit, hospitalitzacions, etc.

22. Recursos Humans, en anglès

Impartit per: Open Training Institute

Aquesta formació pretén oferir coneixements als alumnes relacionats amb diversos àmbits de treball dels professionals del sector dels Recursos Humans i amb la gestió del personal que es fa a les empreses modernes. Així, es concentra sobretot en la selecció de personal a l’era digital, en la capacitació i la formació i, per últim, en la gestió de l’acompliment.

 

  

23. Lideratge: identitat, influència i poder, en anglès

Impartit per: MGSM, Macquaire Graduate School of Management

Aquesta formació repassa les darreres investigacions dutes a terme en el camp de la psicologia social i organitzacional referents al lideratge i la influència que exerceixen els superiors en els seus subordinats. Té una durada d’un mes i s’hi pot arribar a través de la web Open2study.com

 

24. Aprèn a aprendre, en anglès

Impartit per: UCSD, Universitat de Califòrnia a San Diego

El curs en anglès d’Aprèn a aprendre té l’objectiu de proporcionar coneixements als seus alumnes relacionats amb les tècniques d’aprenentatge que existeixen, a través de l’aportació de diferents evidències científiques en la matèria. A més, el contingut de la formació fa un repàs als fonaments de la memòria i de l’aprenentatge, a banda d’aprofundir en alguns termes com ara la procrastinació o el desbloqueig. Està destinat a qualsevol persona interessada a maximitzar el seu potencial d’aprenentatge.

 

25. Introducció a la neuroeconomia: de quina manera la ment pren decisions, en anglès

Impartit per: National Research University

Una formació que abraça disciplines ben diverses: neurociència, psicologia i economia. Per això, tracta diversos aspectes vinculats amb la presa de decisions dels individus, com ara la intenció de compra dels consumidors, el risc o la manera en què la conducta econòmica pot afectar el nostre cervell.

Curs de psicoterapeuta a Barcelona

Si tens ganes de poder oferir teràpia i resideixes en territori espanyol, potser t’interessa el curs formatiu que et presentem a continuació, que és presencial.

Extra: Exerceix com a psicoterapeuta, impartit presencialment a Barcelona

Impartit per: Institut Mensalus

L’Institut Mensalus de Barcelona ofereix una formació que està orientada cap a totes aquelles persones que disposin de la titulació en psicologia i que vulguin obtenir experiència en l’àmbit de la psicoteràpia.

El Curs professionalitzador i de capacitació tècnica amb assignació de casos fa que els estudiants puguin examinar de prop diverses eines i tècniques terapèutiques, i els ofereix l’oportunitat d’exercir com a psicòlegs en aquest centre de psiquiatria i psicologia que gaudeix de més de 3 dècades de trajectòria i d’un equip excel·lent de col·laboradors de renom.

Es tracta d’uns estudis de postgrau pràctics amb una metodologia dissenyada per oferir la possibilitat als alumnes de perfeccionar i desenvolupar el seu estil psicoterapèutic particular, amb casos reals i pràctiques en què hauran d’exercir el rol de psicoterapeuta amb pacients que el propi centre els facilitarà i sempre sota supervisió docent.

Així, els alumnes poden guanyar confiança i seguretat en ells mateixos i obtenir importants habilitats pràctiques. A banda, des del primer moment podran gaudir de l’aprenentatge que els proporcionaran altres professionals de l’àmbit observant casos en directe, a través d’un vidre unidireccional.

Aquesta formació, que brinda una oportunitat molt interessant per assolir competències funcionals —molt pràctiques per tal d’entrar al mercat laboral amb garanties—, implica més de 100 hores lectives pràctiques i l’avalen diverses institucions de l’àmbit estatal com ara el Consell General de Psicologia d’Espanya, la SEIP —Societat Espanyola per a la Integració de la Psicoterapia— o la UOC —Universitat Oberta de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari